avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna seara,

Doresc sa vand un teren si am gasit cumparator. Plata se va face prin banca.

Intrebarea mea este care ar fi cea mai sigura modatitate de a face actele. Din ce am discutat cu cumparatorul, se poate face doar un contractul de vanzare-cumparare in care sa se specifice o perioada in care banii trebuie sa ajunga in cont, altfel contractul e nul. Din cate stiu se poate face si un precontract unde sa se specifice conditii asemanatoare.

Care ar fi cea mai sigura modalitate?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:44, 4 Iunie 2015
Puteti face actele la o banca, chemand acolo si Cumparatorul si un Notar, cu plata printr-un cont "escrow" (bani contra documente).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare locuinta, sfat. Livone74 Livone74 Buna ziua! Vreau sa vand o locuinta (la bloc) in curand si as dori un sfat. Am fost la notar si suntem in proces de trimitere a actelor gen certificat ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera de la particular cu ipoteca firma krime777 krime777 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez o garsoniera. Garsoniera are ca proprietar o persoana fizica, persoana fizica care are o firma ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat pe parinti Mariuz222 Mariuz222 Buna, parintii mei detin un teren, acesta este intabulat pe numele mamei, eu doresc sa-l vand, mai am un frate, as dori sa-l vand eu nu parintii, cum ma ... (vezi toată discuția)