avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de reabilitare judecatoreasca admisa - termen ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de reabilitare judecatoreasca admisa - termen obtinere cazier

Buna seara.
In cat timp de la darea sentintei favorabile in cazul reabilitarii se poate elibera un cazier curat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:00, 5 Iunie 2015
Sentinta prin care se solutioneaza cererea de reabilitare este supusa contestatiei in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.
Daca in acest interval de timp nu se formuleaza contestatie, sentinta va ramane definitiva.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii, instanta dispune sa se faca mentiune despre hotararea pronuntata pe hotararea de condamnare si comunica un extras la hotararii Serviciului Cazier Judiciar care va scoate din evidenta pedeapsa aplicata prin hotararea prin care persoana a fost condamnata.

Art. 537 c. cproc.pen.
Menţiunile despre reabilitare
După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare sau de anulare a acesteia, instanţa dispune să se facă menţiune despre aceasta pe hotărârea prin care s-a pronunţat condamnarea.

Art. 14 Legea 290/2004 republicata privind cazierul judiciar.
(1) Extrasele, comunicările şi celelalte acte prevăzute la art. 12 şi 13 se trimit unităţilor de poliţie competente potrivit art. 6 şi 7, în termen de cel mult 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a luării măsurii, pronunţării soluţiei sau săvârşirii faptului juridic ce trebuie luat în evidenţă.
..........................
ART. 15
(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
........................................
b) a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)
Termenul de stergere a cazierului dupa obtinera reabilitarii judecatoresti alexflorin1 alexflorin1 Pe scurt...am intentat singur,din cauza situatiei financiare o actiune pentru obtinerea reabilitarii judecatoresti.Dupa multe amanari,in data de 27.12.2012 am ... (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare fordfiesta fordfiesta Buna ziua va rog sa ma ajutati cu urmatoarea prob ,cererea de reabilitare trebuie depusa la instanta care a dat solutia sau o pot depune la instanta unde am ... (vezi toată discuția)