avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre nepunerea în posesie având titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre nepunerea în posesie având titlu de proprietate şi fiind întăbulat???

Suntem moştenitoare după mama, avem titlu de proprietate, terenul este întăbulat scriptic, faptic ne plimba de la primărie la administratorul care ne foloseşte pământul abuziv fără nici un contract de arendare, după ce sau făcut actele pentru întăbulare, am mers la cel care ne deţine numărul nostru topo, în parcela în care el lucrează (are vreo 400 de hectare după spusele lui), recunoşte că numărul nostru topo este la el dar doreşte să-i dăm noi proprietarii pământ la schimb. Practic noi cu cei care ne lucrează pâmântul nu avem nici un contract, şi nici nu am primit nimic, folosindu-se de lotul de pământ care este la noi în titlul de proprietate. Vă rog să-mi daţi un sfat, ce putem face? Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Nofacenoname0 , utilizator 22:20, 4 Iunie 2015
Legea va ofera posibilitatea sa intrati in posesia recoltei, chiar daca pamantul a fost cultivat de o alta persoana. Doar ca trebuie sa solicitati asta in instanta si va trebui sa platiti jumatate din valoarea cheltuielilor de cultivare. Aceasta e o varianta destul de avantajoasa pt. dvs. si destul de paguboasa pt. cel care v-a folosit pamantul cu rea-credinta.

Daca nu doriti sa intrati in posesia recoltei, puteti solicita in instanta obligarea autorului la ridicarea culturii chiar inainte de a fi apta de recoltare. In acest caz dvs nu castigati nimic dar ii veti crea probleme foarte mari celui care a cultivat.

Mai trebuie sa stiti ca ocuparea terenului dvs de catre o alta persoana poate fi infractiune, daca ocuparea s-a facut prin violenta/amenintare sau desfiintare de hotare.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Nofacenoname0, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exploatare teren agricol de catre persoana necunoscuta Cristiancc1 Cristiancc1 Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren agricol intabulat si am descoperit ca acesta a fost cultivat cu floarea soarelui. Primaria, in urma adresei facute, ... (vezi toată discuția)
Contract de proprietate l18/1991 larisaciurcanu larisaciurcanu Buna ziua, Am o situatie ff incurcata si nu stiu cum s-ar putea rezolva. Poate ma ajuta si pe mine cineva. Am titlu de ... (vezi toată discuția)
Cultivare abuziva a unui teren agricol agri agri Am un teren agricol pe care ,o alta persoana,fara stiinta mea,l-a folosit. Care ar fi pasii normali de urmat? Cui trebuie sa ma adresez prima oara ... (vezi toată discuția)