avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare privata pe proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare privata pe proprietate comuna

Speta este urmatoarea:
Locuiesc intr-un imobil cu 6 apartamente. Cand am cumparat apartamentul mi s-a „predat fizic „ un locul de parcare aferent apartamentului. Acest loc de parcare nu este specificat in contract, nu am CF pe el. In aceasta situatie se afla toti vecinii mei, niciun vecin nu are CF pe locul de parcare. Mentionez faptul ca respectivele locuri de parcare se alfa pe terenul aferent imobilului, respectiv proprietatea comuna a proprietarilor. Problemea s-a nascut in momentul in care s-au retrasat aceste locuri de parcare, un vecin care nu a participat la retrasarea locurilor de parcare a considerat ca i s-a micsorat acest loc. Dupa cateva replici si injurii, ne-a amenintat ca ne face sesizare la politie si la primarie doarece nu am respectat suprafata legala prevazuta la o parcare.
Mentionez ca vecinul in cauza, el a fost beneficiarul final al intregului imobil,e l a vandut restul apartamentelor si mi-a comunicat faptul ca la primarie sunt declarate aceste locuri de parcare, eu cred ca sunt la proiectul de constructie al imobilului sau la p-v de receptie...nu ma pricep, dar taxa la primarie pe aceste locuri nu se achita.
Intre timp, am aflat ca unui vecin, cand i-a vand apartamentul i-a vandut si un loc de parcare, dar nu are CF pe el, inteleg ca i-a vandut teren din partea indiviza comuna?
Ce pot sa fac in aceasta situatie, pt ca pe CF-ul colectiv al imobilului nu figureaza niciun loc de parcare, decat cele 6 apartemente .
Ce sa fac, sa cer de la primarie intreg dosarul aferent constructiei? Cum a vandut ceva ce nu are?? Sa fac actiune in instanta sa se constate proprietatea indiviza comuna pe acele locuri de parcare?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: buburuza , utilizator 15:26, 9 Iunie 2015
In situatia in care in documentul de achizitie bun imobil -in situatia tuturor proprietarilor,nu este consemnat distinct si spatiu parcare,este evident ca daca nu spatiul nu este trecut in CF, la mijloc este inselaciune
Nu ati precizat concret statutul terenului
Aveti posibilitatea sa clarificati situatia analizand cartea tehnica a constructiei care normal ar trebui sa se afle in arhiva asociatiei de proprietari
daca nu detineti cartea tehnica ,va puteti adresa fie dezvoltatorului/constructorului
Puteti solicita cartea tehnica a constructiei inclusiv la serviciul urbanism din primarie care detine intreaga documentatie in baza careia se completeaza cartea tehnica a constructiei
Pentru clarificarea problemei de predare fizica spatiu paracre fara proces verbal predare primire,este necesar de studiat atent contractele de vanzare cumparare si eventual solutionarea fie prin mediator ,fie direct in instanta de judecata
terenul pe care se alfa parcarile este liber si figureaza ca si teren intravilan in CF. Imobilul cu 6 apartamente este construit pe 350 mp si restul de 150 mp il folism toti, avem si o curte mica si parcarile, toti proprietari avem o cota indiviza comuna si din teren.
Va multumesc frumos pt raspuns
Daca terenul este parte comuna,modalitatea de utilizare a acestuia intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Discutati cu toti proprietarii si ulterior prin hotarare a comitetului executiv conveniti amiabil repartizarea spatiilor de parcat
In acest caz primaria nu se poate implica in solutionare,terenul neapartinand domeniului public
Ramane sa analizati responsabil ce ati convenit cu vanzatorul apartament+spatiu parcare ,ce ati achitat si ce exista in contractul de vanzare si CF,deoarece din expunerea dvs rezulta ca ati achitat si spatiul de parcare,care insa nu figureaza in contractul de vanzare cumparare bun imobil
Buna dimineata,

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Am sa fac demersurile la Primarie cu privire la eliberarea unei copii dupa cartea tehnica a imobilului si ulterior am sa convoc o sedinta cu toti proprietarii imobilului, pentru a studia si reglementa impreuna situatia parcarilor si a curtii imobilului.
Feelingul meu este ca vecinul in cauza, care a vandut un loc de paracre nu imi va prezenta contractul si actele pe care le-a detinut si baza caruia a vandut acel loc.In acest caz cred ca ar fi indicat sa-l notifi si ulterior sa fac o cerere in instanta cu privire la faptul ca a vandut ceva ce nu ii apartinea...
Cu stima,
Verificati in actele pe acre le aveti situatia. Pe ce este autorizatia si receptia, aveti apoi dezmembrarea etc. E posibil sa nu fie construite locuri de parcare legal, e posibil sa fie. E posibil sa aveti cheia in actele dv., e posibil sa aveti doar un punmct de plecare.
Vreti actele vecinului, incepeti cu un extras CF de informare. Vedeti acolo ce a avut.

Alte discuții în legătură

Acord de asociere SethBV SethBV Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, format din 4 blocuri. La subsol, sub toate cele 4 blocuri este o parcare subterana. Fiecare bloc are ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)