avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord de asociere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord de asociere

Buna ziua,

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, format din 4 blocuri. La subsol, sub toate cele 4 blocuri este o parcare subterana. Fiecare bloc are asociatie de proprietari proprie.

In acordul de asociere semnat in vederea infiintarii asociatiei de proprietari nu este mentionata deloc partea subterana formata din cota parte indiviza si locuri de parcare. In capitolele "Descrierea proprietatii", "Inregistrarea proprietatii", "Enumerarea si descrierea partilor aflate in proprietate comuna" nu apare deloc subsolul, unde deasemenea mai sunt pompe, hidrofor, bazin apa ptr incendii, ghena

Nu stiu de ce s-a omis acest aspect.

1. Ce implicatii are acest lucru asupra proprietarilor unor parcari subterane si asupra asociatiei?
2. Cum se poate modifica "Acordul de asociere" asffel incat sa adaugam si partea de la subsol? Este o procedura anume?

Multumesc


Cel mai recent răspuns: SethBV , utilizator 09:47, 20 Martie 2013
In cartea tehnica a fiecarui imobil este precizata existenta constructiei subterane ?
In cartea funciara a fiecarui imobil este notata existenta parcarii subterane ?
Acordul de asociere se modifica prin act aditional
Cartea tehnica este cumva la comun ptr toate cele 4 blocuri si acolo evident apare parcarea subterana. Cartea tehnica e incompleta oricum si nu ne-a fost predata.

Exista o “Foaie de avere” unde numarul cadastral 23617/4 e alocat cladirii noastre si in care se specifica fiecare apartament in parte, boxa, spatii comune insa fara subsol. Fiecare apartament are cate un numar cadastral de genul 23617/4/x. Acordul de asociere specifica doar acest nr. cadastral.

Subsolului (parcari subterane, boxe, spatii comune) in totalitatea lui i s-a acordat nr. cadastral 23617/5, fiecare loc de parcare avand un nr cadastral de genul 23617/5/x.

Dupa cate inteleg subsolul nu a fost impartit intre asociatile celor 4 blocuri si de aceea nu apare in acord, corect?

In contractul de vanzare cumparare al fiecarui apartament, este specificata si cota parte din subsol (parti comune) ce este alocata fiecaruia.

Ar trebui ca asociatiile sa se intalneasca si sa isi imparta printr-un proces verbal locurile de parcare ? Sau este alta procedura?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
SethBV, utilizator
Cota parte nu inseamna neaparat parcarea din subsol, ci orice nu este proprietate individuala (apartament) din acel condominiu, inclusiv infrastructura comuna care strabate apartamentele.
Trebuie sa vedeti in mod specific daca acea parcare a fost vanduta o data cu apartamentele sau caror apartamente a fost vanduta, tinand cont ca fiecare loc de parcare are un numar cadastral.
In contractul de vanzare cumparare a unui apartament (fara loc de parcare), sunt specificate suprafetele indivize asupra carora revine dreptul de proprietate. Pe langa dependintele comune ale imobilului, sunt cateva tipuri de suprafete indivize : subsol, drum de acces exterior, curtea imobilului, teren aferent postului trafo,..., fiecare avand CF separat. Fiecare proprietar de apartament are cota parte din spatiul comun de la subsol.

Parcarile se vand separat, nu sunt legate in nici un fel de apartamente.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte bamaad bamaad Am un apartament parter cu SU 80mp cu [b]grădină[/b] de 150mp, 1 boxa 15mp, 1 loc de parcare subteran, 1 loc de parcare suprateran; toate prinse în CVC, ... (vezi toată discuția)
Calcul suma cote-parti-indivize cexlc.ro cexlc.ro Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema. Suntem o asociatie de proprietari nou infiintata. Am primit de la dezvoltator o foaie de ... (vezi toată discuția)