avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce acte imi trebuie sa solicit curatela??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce acte imi trebuie sa solicit curatela??

Depun certificat medical de la psihiatru.
Si sustin ca ma terorizeaza judecatoarea, ca zbiara la mine si mi-a dat 3 amende de 500 lei. Urmeaza sa declar insolventa personala.
Si depun inregistrarile sedintelor de judecata.
E bine?
Si ce altceva imi mai trebuie sa depun??

Ma refer ca solicit pentru reprezentare in fata instantei.
Si trebuie neaparat sa solicit o persoana sa fie curator, sau dispune instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2015
aidu, utilizator
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 13:24, 7 Iunie 2015
Faceti cerere de reexaminare.Amenda fost data de catre presedinte.In cererile de chemare in judecata nu ati solicitat sa fiti amendat de catre judecator.Numai in acest caz, dispozitivul hot. ar fi cuprins si solutia cu privire la amenda solcita .
Toate solicitarile noastre care se fac in scris se numesc cereri.
Nu, nu in dispozitivul hotararii. In dispozitivul incheierii!
Amenda nu apare in dispozitivul incheierii!!
in cazul a 2 amenzi a scris in dispozitivul incheierii amenda,
iar in cazul uneia dintre ele nu s-a scris.
Revenind putin on topic, va rog mult sa indicati cam cat timp dureaza pana la instituirea curatelei.
De exemplu, daca azi depun cerere,
cam in cate timp are loc primul termen la judecatorie? zile, saptamani, luni??
Intre 9 zile si cateva luni.Depinde de complexitatea cererii. Puteti verifica personal ,intrand e site-urile jud -curatela.Majoritatea sunt de max. de 30 de zile.
Daca exista o aversiune fata de o anumita persoana , solicitati judecarea in lipsa, motivand cererea de judecare.Depuneti la dosar (inregistrate),prin Compartiment Registratura toate probele,argumentele,intrebarile la interogatorii etc.
Depuneti o cerere de reexaminare pentru amenda.Incheierea este executorie.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
gabrielaandrei, utilizator
Vad pe site ca sunt multe cereri de curatela in care cineva e parat... si nu inteleg :)

Multe sunt ordonante presedintiale. Iar din 2015 nu e niciuna!! E complet bizar...

Eu vreau sa fac cererea de asemenea natura incat sa NU fie solutionata pana la 30iunie,
deoarece atunci am termen la tribunal si vreau sa obtin amanare... pana dupa vacanta judecatoreasca. Poate intre timp o ia parchetul pe judecatoare :)

Eu am aversiune fata de judecatoarea de la Tribunal. Si d-aia am nevoie de curator, sa ma apere de ea!!

La Judecatorie nu am nicio aversiune... dar ce interogatoriu sa formulez pt curatela???
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
aidu, utilizator

Alte discuții în legătură

Reprezentare parinte. GermanAlex GermanAlex Exista urmatoarea situatie. parinte in varsta de aprox 80 ani. Nu mai iese din casa, nu isi mai aminteste multe lucruri, Mereu e nevoie de procuri pentru ... (vezi toată discuția)
Instituirea curatelei diana4deedee diana4deedee As avea nevoie de un pic de ajutor. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a institui curatela asupra unei persoane? (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)