avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Stoparea unei Expertize Contabile Judiciare fără ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Stoparea unei Expertize Contabile Judiciare fără temei (întâi soluţionarea Contestaţiilor, şi apoi Expertiza, dacă mai e nevoie) !

Am fost daţi în judecată abuziv (şi inducând în eroare Organele Judiciare - e Faptă Penală) de către "şefii" unei Asociaţii de Proprietari pentru "Pretenţii Materiale", adică pentru nişte facturi ilegal şi aberant calculate de către fostul preşedinte din 2012-2013.
Cazul a fost şi este expus pe larg şi în presă, şi discutat de politicienii locali; pentru a fi în temă cu acest caz, intraţi pe această pagină de Facebook: [ link extern ]
Dar problema pe care vrem s-o clarificăm este alta, care are legătură cu ceea ce a scris avocatul celor din Asociaţia nr.71, precum că dacă e nevoie de probatoriu, se poate face dovada cu Înscrisuri sau cu Expertiză Contabilă.
Dacă avocatul reclamantei A.P.71 a specificat acest lucru, e logic că intra în obligaţia lor să o efectueze, şi asta pe banii lor, nu pe ai pârâţilor, pentru că noi am cerut să ni se demonstreze sumele cerute ilegal de către aceştia (am demonstrat ilegalitatea calculării facturilor prin zeci de documente depuse la dosarul cauzei, cu declaraţii ale specialiştilor şi cu articole din presă sau mass-media) !
Problema e că noi, în numeroasele Contestaţii depuse la A.P.71 şi la diferite Instituţii de stat, am cerut cu prioritate clarificarea sumelor aberante din iarna 2012-2013 (Nov.-Dec.2012, plus Ian.2013) ... DAR NE-AM TREZIT CĂ "ŞEFII" A.P.71 CER EXPERTIZA DIN ... IAN.2011, NOI NEAVÂND RESTANŢE SAU PENALIZĂRI DECÂT DIN NOV.2012 (timp de 3 luni de iarnă), CÂND AU APĂRUT ACELE ENORMITĂŢI DE FACTURI, IMPOSIBILE SĂ EXISTE ÎN REALITATE, TEHNIC VORBIND (O SPUN ŞI EXPERŢII DIN DOMENIUL TERMOFICĂRII, CU TOATE CĂ VĂZÂND CIFRELE, E EVIDENT PENTRU ORICINE CĂ A FOST CEVA DUBIOS ACOLO).
Astfel, Preşedinta A.P.71 implică nişte cheltuieli enorme cu această Expertiză Contabilă (o vor plăti tot proprietarii, dacă vor pierde, dar vom avea grijă să nu se întâmple asta), care se întinde din Ian. 2011 până acum, în Iunie 2015, ŞI CARE POATE DURA ŞI 6 LUNI !!!??? Cât s-ar estima această Expertiză cu Obiectiv pe 4 ani ca şi preţ, sper că nu vreo 5.000 lei ?!
CE PUTEM FACE CA LA URMĂTORUL TERMEN SĂ STOPĂM ACEST JAF FĂCUT DIN INCONŞTIENŢĂ ŞI INCOMPETENŢĂ DE CĂTRE PREŞEDINTA A.P.71, CARE MAI ARE ŞI TUPEUL ORDINAR SĂ SPUNĂ ÎN ADUNAREA GENERALĂ NESTATUTARĂ DIN 30.05.2015, CĂ NOI AM FI CERUT EXPERTIZA ASTA CIUDATĂ, ŞI CĂ "DE CE I-AM FORŢAT S-O PLĂTEASCĂ DIN BANII PROPRIETARILOR ?". Jigneşte inteligenţa proprietarilor şi-i induce în eroare, creând tensiuni serioase !
Preşedinta, sărăcuţa de ea, are serioase probleme comportamentale şi psihice, afirmând aberaţiile astea, incitând astfel proprietarii A.P.71 la violenţă (verbală, poate şi fizică) contra noastră, a celor păgubiţi, dar ... daţi în judecată !
Se ştie că dacă un reclamant care cere unor persoane pârâte ceva material bazat pe nişte facturi, trebuie să le demonstreze dacă sunt legale acele sume prost împărţite, nu noi, care ştim deja că s-au încălcat flagrant legile (Legea 325/2006 şi Legea 230/2007), şi cu toate că A.P.71 era în temă că aveau obligaţia să le aplice la împărţirea facturilor (avem o adresă din 2009 de la C.E.T. care îi soma să aplice aceste legi clare), deci erau în cunoştinţă de cauză că au făcut şi fac abuzuri împotriva unor proprietari care, culmea, îi şi plătesc să le gestioneze problemele din Asociaţie cu competenţă şi promptitudine, şi fără discriminări evidente !
CE PUTEM FACE, CONCRET, SĂ STOPĂM DE URGENŢĂ EXPERTIZA JUDICIARĂ CU OBIECTIVE PENTRU 4 ANI ŞI 1/2 (va costa enorm), CERUTĂ DE INCOMPETENŢII DIN ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI ?
Chiar avem de gând să cerem nulitatea cauzei procesului (e nefondat), ştiind că nu ni s-a răspuns în scris (sau verbal) de către "şefii" A.P.71 la vreo 20 de Contestaţii, plus fapta gravă penală de "Inducere în Eroare a Organelor Judiciare", prin minciuna din Motivarea Cererii trimiterii noastre în judecată - vedeţi poza cu acest document scanat şi comentat realist de noi, AICI: [ link extern ]
Expertiza Contabilă Judiciară o considerăm fără temei şi fără a fi făcută conform contestaţiilor noastre (întâi rezolvarea Contestaţiilor, şi apoi Expertiza Contabilă, dacă mai e nevoie), doar pentru 3 luni de iarnă în care am fost facturaţi ilegal şi abuziv.
Tot acest caz (sunt şi alte abuzuri incredibile ale acestor mafioţi) este foarte dubios, mai ales că Parchetul ar vrea să claseze vreo 3-4 plângeri penale ale câtorva proprietari la adresa conducerilor succesive ale A.P.71 Brăila !
Nu e posibil ca să munceşti atât să dai multe detalii despre abuzuri şi legi încălcate, şi să se stea peste un an fără ca organele de control să ne cheme sau să facă vreo anchetă serioasă, "la vedere", şi să se "pună batista pe ţambal".
REPET: sunt vreo 3-4 Plângeri Penale făcute de persoane diferite, cu aceleaşi acuzaţii grave şi fără a putea fi contestate, dar ... nu se ştie cine a intervenit să se muşamalizeze totul ... şi e vorba de cea mai mare Asociaţie din Brăila, cu 460 proprietari ce locuiesc în 9 blocuri de 4 etaje construite în 1964, cu 28 de scări, pe o suprafaţă imensă !
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
rmf, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:53, 21 Iunie 2015
Expertiza se aproba de catre instanta de judecata la cererea partilor in proces (una din parti sau ambele, respectiv toate partile in proces) care propun si obiective pentru expertiza care trebuie sa fie aprobate de catre instanta de judecata.
In sedinta publica, la stabilirea efectuarii expertizei, respectiv a obiectivelor expertizei de catre instanta, daca una din partile in proces nu este de acord cu expertiza si/ sau cu obiectivele propuse de partea adversa, atunci respectiva parte (cea care nu este de acord) prezinta instantele motivatia sa, sustinand cu documente punctul sau de vedere. Si in acest caz, tot instanta decide, iar in hotarare se vor mentiona: efectuarea expertizei, nominal-obiectivele expertizei, onorariul expertului si termenul de depunere raport de expertiza.
Avocatul dvs. trebuie sa cunoasca aceste aspecte si sa procedeze in consecinta.
Numai expunand punctul dvs. de vedere in fata instantei si prezentand documente care sa va sustina punctul de vedere puteti face pasi inainte.
Instanta de judecata este singura care poate decide modul de desfasurare in continuare a procesului.
Cu respect, mulţumim pentru răspuns, sper să fie util cauzei.
Problema e că eu am scris clar de zeci de ori, şi în Întâmpinare, dar şi mai ales în multe Contestaţii depuse şi înregistrate la A.P.71 (la care nu s-a răspuns aproape deloc - doar la una, cu recunoaşterea erorilor şi cu promisiuni de stornare, dar... ne-am trezit daţi în judecată tot noi, cei înşelaţi !?), unde am dat detalii despre ce contestăm noi, cei 5, şi ce legi s-au încălcat (am găsit peste 10 paragrafe de legi grav încălcate - nu glumim spunând asta !).
Noi am sperat că se va răspunde la acele Contestaţii, conform legii (la 7 zile de la Înregistrare), dar am fost sfidaţi şi pur şi simplu multe Înscrisuri depuse de noi nu mai există fizic în Asociaţie, dar ele sunt înregistrate în Registrul de Corespondenţă, plus copiile noastre ! ÎI VOM ACUZA ŞI DE SUSTRAGERE SAU DISTRUGERE A UNOR ÎNSCRISURI UTILE CAUZEI !
Am fost daţi în judecată pe baza minciunilor din cererea de chemare în judecată precum că n-am fi depus în timp util Contestaţii şi că astfel am recunoaşte acele sume aberante ... dar deja am depus la Dosar zecile de Contestaţii la care nu ne-a răspuns nimeni din conducerea A.P.71 ! ASTA AM ŞI AŞTEPTAT, SĂ-I LĂSĂM SĂ CREADĂ CĂ N-AM AVEA NICIO CONTESTAŢIE (de 2 ani ne iau peste picior, aroganţi, cu această minciună deja demontată), ŞI, PRIN TÂRÂREA NOASTRĂ FĂRĂ TEMEI PRIN TRIBUNALE, SĂ FACEM PLÂNGERE PENALĂ PENTRU ABUZ ŞI NEGLIJENŢĂ ÎN SERVICIU, DAR ŞI PENTRU INDUCEREA ÎN EROARE A ORGANELOR JUDICIARE, FAPTE PEDEPSITE DE CODUL PENAL !
Avem şi alte ilegalităţi descoperite, dar cred că e de-ajuns pentru a-i acuza fără putinţă de a putea câştiga procesul, pentru că sunt dovezi clare de abuzuri (nu spunem vorbe mari, asta-i realitatea, păcat că n-am timp să relatez totul).
DAR SĂ REVIN LA TEMA EXPERTIZEI CONTABILE CERUTĂ FĂRĂ TEMEI DE A.P.71 ŞI CARE IMPLICĂ CHELTUIELI IMENSE ŞI INUTILE, PE CARE VREM SĂ LE STOPĂM: odată ce nu s-au soluţionat vreodată acele Contestaţii, cum au avut tupeul să ne dea în judecată, şi acum să ceară şi Expertiză Contabilă pe ... 4 ani, când noi avem restanţe doar acele sume facurate ilegal pentru Căldură din iarna 2012-2013(ar mai fi vreo 4 luni pentru altă eroare, la facturile de la Gaze, cu toate că eram debranşaţi, eram puşi la plată şi la Pauşal, alte câteva şi pentru pierderile aberante de la Apă Rece, etc. !).
Reiau link-ul pagina cu detalii amănunţite despre acest caz făcut public de presa şi mass-media locală, pentru a fi mai concis în ceea ce scriu: [ link extern ]
Sau vedeţi cum a fost cazul relatat în presa locală: [ link extern ]
Am spus şi în Instanţă că noi avem probleme doar cu cele 3 luni din iarna 2012-2013, dar văd că s-a luat decizia de a se re-calcula totul, începând cu ... Ian. 2011 ! Vă daţi seama ce muncă imensă pentru Expertul Contabil, dar şi câţi bani va costa această Expertiză, care s-ar fi evitat dacă fostul şi actualul Cenzor al A.P.71 ar fi studiat Legile sau ar fi citit Contestaţiile noastre, unde clarificam faptul că facturile acelea imense şi imposibile d.p.d.v. tehnic au fost ilegal calculate - CHIAR FOSTA CONDUCERE A FOST ATENŢIONATĂ CĂ TREBUIE SĂ APLICE MAI ALES ART.29 ŞI ART.38, ALIN.(2) DIN LEGEA 325/2006 ŞI ART.47 ALIN.(C) ŞI ART.48 ALIN.(1) ŞI (2) DIN LEGEA 230/2007 PENTRU A CALCULA NE-DISCRIMINATORIU ACELE FACTURI VENITE DE LA C.E.T - vedeţi documentul util procesului, AICI: [ link extern ]
AM CÂTEVA ÎNTREBĂRI REFERITOARE LA EXPERTIZA CONTABILĂ PE CARE VREM ORI S-O STOPĂM, ORI SĂ MODIFICĂM OBIECTIVELE ACESTEIA, PENTRU CĂ SUNT PREA MULTE ŞI FĂRĂ A AJUTA CAUZA JUDECATĂ - FĂRĂ OBIECT:
1. Avem următorul termen pe 16.06.2015.
Ce ne sfătuiţi, să facem în scris o notificare către Judecătorul cauzei, pentru a specifica clar că e bine să nu se continuie această Expertiză Contabilă pentru 4 ani, costisitoare şi fără sens, mai ales că noi am contestat punctual, doar câteva luni din cei 4 ani ?
Sau să facem o Cerere Orală în timpul procesului ?
2. Ce şanse avem să se modifice aceste Obiective (cum să redactăm Cererea) ?
Putem stabili noi anumite Obiective punctuale ? Ca de exemplu - am descoperit nişte nereguli cu nişte sume calculate de fosta contabilă ce par dubioase - AVEM DREPTUL SĂ CEREM VERIFICAREA EXISTENŢEI UNOR CHITANŢE, CE AR APARŢINE UNUI ALT PROPRIETAR, DAR CARE AR AJUTA APĂRAREA NOASTRĂ ? Sau am descoperit că unii proprietari erau favorizaţi şi nu erau trecuţi la rubricile de Restanţe şi Penalizări, şi asta chiar timp de 4 ani - când a fost demisă Contabila, au ... apărut ca din senin acele sume restante + penalizările de rigoare !
Cum să dai în judecată pe cineva, dacă fosta Contabilă făcuse "varză" calculele, făcând şi discriminări ? Procesele făcute împotriva mai multor proprietari ar trebui să se anuleze, pentru că acele calcule s-au făcut ilegal şi preferenţial !
Avem de gând să declarăm nulitatea acestui proces (sau suspendarea lui) până la soluţionarea Contestaţiilor depuse de noi de vreo 4 ani, în care arătăm ce sume au fost puse fără temei la plată. Până şi directorul C.E.T. şi Consilierii Locali au spus clar că A.P.71 a încălcat legislaţia din domeniu când a calculat ilegal şi abuziv facturile celor 5 proprietari, cazuri identice fiind şi în alte câteva Asociaţii din oraş.
Chiar ar trebui ca reclamanţii de la A.P.71, ştiind că au ca motivare în cererea de trimitere în judecată o minciună (precum că n-am depus nicio Contestaţie în termen legal şi că astfel am recunoaşte acele sume aberante) să-şi recunoască eroarea imensă, şi să anuleze sau să suspende ei procesul, până la soluţionarea acelor Contestaţii, necitite de reclamanţi nici până azi !
3. Ce paşi ar mai trebui să urmăm, pentru a nu-i lăsa nepedepsiţi pe cei care ne-au târât nevinovaţi prin tribunale, în timp ce vinovaţii reali stau liniştiţi ?
Oricum îi vom acuza de sustragerea sau distrugerea unor Înscrisuri aflate în custodia lor (zicem noi, cu intenţie, pentru a căştiga fraudulos acest proces), dar vrem să ştim ce acţiuni legale se pot face în cadrul unei şedinţe procesuale !
MULŢUMESC ANTICIPAT !
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
rmf, utilizator
1. Depuneti in scris la dosar, cu nr. de inregistrare/ data tot ceea ce doriti sa se rezolve, inainte cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, pentru ca instanta sa ia act de documente.
2. Formulati ce obiective doriti sa abordeze experiza. Nu este obligatoriu ca instanta sa aprobe ceea ce doriti dvs.
Depuneti la dosarul cauzei ce documente doriti si detineti, care sa va sustina punctul de vedere.
Nu omiteti faptul ca cererea dvs. poate fi considerata tardiva de catre instanta de judecata. Am motivat in mesajul anterior cum se stabilesc obiectivele expertizei.
Asupra nulitatii procesului numai instanta se poate pronunta.
3. Daca instanta se va pronunta prin hotarare definitiva in favoarea dvs. puteti solicita plata cheltuielilor de judecata de catre partea care a pierdut procesul, daune materiale si/ sau daune morale.
Din mesajele dvs.nu reiese in clar ca ati avea un avocat care sa va apere profesionist interesele.
Nu avem avocat, e adevărat, dar avem ce e mai important pentru câştigarea unui proces, adică dovezile ilegalităţilor de netăgăduit, legislative, contabile şi tehnice ale celor de la A.P.71 - avem depuse la dosarul cauzei vreo 100 de pagini care clarifică ilegalitatea acţiunilor celor care ne-au târât abuziv prin tribunale, plus detalii despre modul în care în alte oraşe s-au rezolvat rapid şi fără mari eforturi cazuri identice de către Autorităţile Locale (la Brăila Primăria refuză s-o facă, cu toate că în Legea 230/2007 articolele 52, 53, 54, 55 - în special acesta - şi 56 sunt clare în ce priveşte atribuţiile Autorităţilor de a soluţiona aceste cazuri), dar şi acuzaţiile Consilierilor Locali şi ale presei locale la adresa mafioţilor de "şefi" de Asociaţii de Proprietari care au încălcat clar legislaţia din domeniu, pe mai multe paliere de infracţiuni, chiar şi violenţe verbale, dar şi fizice). Pentru a fi în temă cu speţa, citiţi aici detalii, noi am făcut o pagină specială de Facebook: [ link extern ]
Vă daţi seama cât de greu ar fi să angajăm un avocat care va trebui să citească cele vreo 100 de pagini în care am făcut până şi munca unui procuror, cu detalii amănunţite despre articolele de legi încălcate, cu dovezi inclusiv contabile de abuzuri şi ilegalităţi ? Noi am putea să ne reprezentăm mai bine dovezile, pentru că suntem cei care au descoperit aceste abuzuri.
E vorba şi de bani pentru că eu la aproape 50 ani nu găsesc nici un loc de muncă, nici măcar mai prost plătit (oraşul nostru e falimentar, aici doar dacă ai o pensie mai consistentă poţi trăi) şi de-aceea am cerut Ajutorul Public Judiciar de rigoare.
Şi mai e ceva - avocatul angajat şi plătit de A.P.71 (adică de noi, proprietarii, dar fără a se vota conform legii, în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al Adunărilor Generale, nici nu ştiam ce salariu lunar avea !) a comis abuzuri cot la cot cu "şefii" Asociaţiei, mai ales că ne-a dat în judecată cu o Motivare mincinoasă, care e incriminată în Codul Penal ("Inducere în Eroare a Organelor Judiciare"), sigur cu scopul de a duce ancheta pe piste false, pentru a câştiga acest proces în mod fraudulos ! Pentru edificare, vedeţi cererea de chemare în judecată, cu minciuna motivării, pe pagina 2: [ link extern ]
Acum, că v-am făcut un mic rezumat al speţei (cred că rar aţi văzut atâta tevatură, să fii dat în judecată nevinovat şi păgubit de cei din Asociaţie, pentru cele 3 luni de iarnă facturate ilegal şi aberant - şi pentru ce sume, de maxim 1.500 lei -, pe când alţii cu datorii de 15.000 lei nu sunt daţi în judecată, tot la noi în Asociaţie !?), cred că fiecare poate trage concluzii că avem nişte conducători (foşti şi actuali) incompetenţi şi care nu răspund deloc la Contestaţiile noastre, conform legilor (cred că nici nu le-au citit, chiar multe dintre cele 20 au dispărut fizic, intenţionat sau nu), ceea ce denotă o mică-mare dictatură a "şefilor" care conduc A.P.71 după legile proprii, eludându-le grav pe cele aflate în vigoare în România !
*** Acum, revenind la Expertizele Contabile, ce rost mai au acestea, dacă fosta conducere (mai ales Contabila) avea actele contabile "varză" (am auzit ieri, că la o Expertiză Contabilă Extra-Judiciară din 2013 s-au găsit la A.P.71 facturi şi chitanţe ... de la alte Asociaţii, la care mai lucra fosta Contabilă !!!???).
Contabila făcea listele de Întreţinere în stil comunist, fără detalii despre facturi, după legi proprii, discriminatoriu, cu prietenii faţă de unii proprietari pe care nu-i trecea la restanţe sau Penalizări.
Detalii despre aceste aberaţii, le găsiţi AICI:
Liste dubioase pentru Întreţinere de la A.P.71 Brăila
NOV.2012 - diferă Lista Originală faţă de Lista de la Avizier de la Bl.C1, Sc.1 (A.P.71) - [ link extern ]
DEC.2012 - diferă Lista Originală faţă de Lista de la Avizier de la Bl.C1, Sc.1 (A.P.71) - [ link extern ]
APR.2013 - Lista originală a Bl.C1, Sc.1 (A.P.71) - [ link extern ]

Din aceste liste ce vedeţi, dvs., domnule Gigi Popa, vă întreb ca specialist ? Cum poate avea vreo şansă o Asociaţie de Proprietari să vină cu făcătura asta de liste calculate discriminatoriu, dar şi cu o Contabilitate făcută după ureche ? REPET: am descoperit mult mai multe nereguli chiar în Contabilitate, nu mai zic legislative, făcute de foştii conducători ai A.P.71 (şi actualii nu sunt mai prejos), dar nu pot umple pagina cu ele, pentru că n-aţi avea timp să le studiaţi, ceea ce am scris a fost ca un rezumat, să-şi dea seama fiecare că aceste cazuri de abuzuri făcut de cei care conduc o Asociaţie de Proprietari e mai rar întâlnit !
Problema gravă e că pe 03.06.2015 au început să se claseze Plângerile Penale făcute de câţiva proprietari împotriva celor menţionaţi că au încălcat legile din domeniu !!! Asta înseamnă că am muncit degeaba, sau că se încearcă muşamalizarea acestor fapte grave ?
Nişte cetăţeni au fost păgubiţi serios, cum se poate trece totul cu vederea, mai ales că până şi Consilierii Locali sugerau în şedinţa C.L.M. Brăila din 31.01.2013 că datorită gravităţii faptelor celor care conduc A.P. "ERA OBLIGATORIU SĂ SE AUTO-SESIZEZE AUTORITĂŢILE LOCALE SAU ORGANELE DE ANCHETĂ PENALĂ" ???!!!
Vedeţi un playlist cu înregistrările video care ne ajută pe noi, cei păgubiţi, pentru proces, AICI: "Consilierii Locali reclamă facturi abuzive la Încălzire în şedinţa C.L.M Brăila din 31.01.2013, dar nici în 2015 nu s-a rezolvat nimic pentru proprietarii abuzaţi din A.P.71 - BL.C1" - [ link extern ]
CHIAR AM DESCOPERIT UN FAPT GRAV: a dispărut subit o restanţă de aprox. 3.000 lei (cu penalizări de aprox. 500 lei) a unui proprietar care nu plătise de vreo 3 ani restanţele, dar - cum e posibil ? - ar fi reuşit, chipurile, să achite tot într-o lună, de parcă-l ameninţa cineva că dacă nu achita suma de aprox. 3.000 lei într-o lună, era sfârşitul lumii!
Întreb pe forumişti: DVS. AŢI FI PLĂTIT O RESTANŢĂ DE 3.000 LEI VECHE DE VREO 3-4 ANI ÎNTR-O LUNĂ DE ZILE ? CRED CĂ NU, PENTRU CĂ ACEA RESTANŢĂ SE PUTEA PLĂTI ÎN MAI MULTE RATE, SAU , HAI ... ÎN DOUĂ RATE, MAI ALES CĂ NU ERAU AMENINŢAŢI CU PROCESE ! Deja treaba e pestilenţială, sunt prea multe abuzuri care ... put rău !
Problema e că am descoperit (după ce am primit de la A.P.71 listele de Întreţinere de pe ultimii 4 ani, prin intermediul judecătoriei) că penalizările acelui proprietar dispăruseră şi ele subit, în aceeaşi lună, pentru ca - SURPRIZĂ URIAŞĂ - să apară pe liste după vreo 4 luni de inexistenţă ! Nu vi se pare extrem de grav ce se întâmpla la această Asociaţie, cea mai mare din Brăila, dar şi cea mai "buzunărită" ?
Văzând faptele expuse (am şi alte abuzuri, dar nu e timp şi loc aici), nu înţelegem cum a avut tupeul noua conducere a A.P.71 să ne dea în judecată, pentru că tot ce s-a calculat înainte de 2014 nu era legal sau corect din punct de vedere contabil sau cu consumuri facturate care depăşeau orice imaginaţie, tehnic vorbind, imposibile pentru apartamente cu 2 camere ?!
De-aceea acele Expertize Contabile cerute de A.P. în Instanţă pentru ... 4 ani, n-au fost cerute sau Contestate de noi, ci noi am contestat în special facturile de la C.E.T. pentru cele 3 luni de iarnă, cazul nostru fiind relatat în presa locală, şi acuzaţi "şefii" A.P.71 de abuzuri: [ link extern ]
De ce să bage inutil la cheltuieli proprietarii A.P.71, dacă vom câştiga procesul (altă soluţie cred că nu există, pentru că 99% ni se dă dreptate, evident) intentat abuziv contra noastră, a proprietarilor deja păgubiţi, în loc să dea în judecată fosta conducere care n-a calculat acele facturi conform legilor, discriminând minim 5 proprietari ?!
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
rmf, utilizator
Din punctul dvs. de vedere, o expertiza nu este necesara. Numai instanta poate decide utilitatea expertizei avand la dispozitie toate actele de la dosar.
Obiectivele stabilite pentru expertiza pot fi utile instantei pentru a se putea pronunta.
Pe acst forum ne spunem fiecare parerea, in general, fara a avea la dispozitie dosarul cauzei.
Trebuie sa stiti ca in justitia romana nu functioneaza principiul precedentului, dacat daca instanta doreste sa aiba in vedere astfel de motive. Ce s-a intamplat in alte orase/ alte asociatii de proprietari, etc. poate sa nu fie corect in cazul asociatiei dvs.
Daca ati apelat la ajutor public judiciar si a fost aprobat de catre instanta, se poate plati expertul din acest ajutor, desi procedura este mai complicata, pana se vireaza banii in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului, motiv pentru care efectuarea expertizei poate dura un timp nedefinit.
O atentionare. Nu stiu daca aveti aceptul instantei de judecata pentru a posta adrese de internet unde pot fi accesate documente aflate in dosarul cauzei.

Alte discuții în legătură

Mie mi se pare un abuz ca soția unui debitor, care nu este proprietară a imobilului, să fie terorizată cu poprirea salariului lunar flory_mr flory_mr Dacă soția nu e trecută în actul de proprietate, Executorul Judecătoresc poate să-i pună poprire pe salariu, știind că doar eu sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)
Vedeți această așa-zisă expertiză contabilă judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 de lei flory_mr flory_mr Vedeți această așa-zisă Expertiză Contabilă Judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza contabila pentru lipsa convocare parti?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)