avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Creditare asociat prin banca >15.000 euro
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Creditare asociat prin banca >15.000 euro

In situatia in care un asociat imprumuta societatea cu o suma peste 15.000 euro in cont bancar sunt necesare ceva demersuri specifice /implicatii in relatia cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a spalarii banilor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ersin Dervis , Consultant resurse umane 23:44, 7 Iunie 2015
Banca are obligatia sa anunte oficiul pentru spalarea banilor la orice tranzactie ce depaseste 10000 euro , deci nu e necesar sa faceti dv acest lucru , el va fi facut automat de banca. Ideea este ca aceasta aport de capital trebuie facut cu un scop si trebuie facut dintr-un alt cont , nu se pot depune cash , iar asociatul care face depunerea trebuie sa poata dovedi provenienta banilor. Firma trebuie sa aiba efectiv nevoie de aceasta suma nu trebuie sa fie doar o depunere " de forma " pentru a fi scosi de asociat dupa un timp si pentru a justifica mai tarziu asociatul de unde provin banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)
Suma cu care poate fi creditata o firma mikitud mikitud buna ziua exista o limita pana la care poate fi creditata o societate de catre unul din asociati fara ca suma de bani sa fie virata in banca? creditarea se ... (vezi toată discuția)
Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)