avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzufruct este transmis prin promisiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzufruct este transmis prin promisiune bilaterala de vazare cumparare?

In cazul in care a fost incheiata in fata notarului o promisiune de vanzare cumparare a unui teren extravilan, inainte de aparitia Legii 17/2014, in anul 2013, prin care promitentul cumparator plateste la data incheierii promisiunii de vanzare cumparare pretul terenului extravilan, si tot la aceeasi data se precizeaza ca se transmite in baza promisiunii de vanzare cumparare si posesia si folosinta bunului. Termenul pana la care se poate perfecta contractul de vanzare cumparare este de 2017. In aceasta situatie promitentul cumparator doreste sa arendeze terenul considerand ca i-a fost transmis dreptul de uzufruct si astfel prevalandu0se de prevederile noului cod civil care spune ca "uzufructuarul poate arenda bunul pntru care i s-a transmis dreptul de uzufruct. Acum va rog sa imi spuneti daca in aceasta situatie promitentul cumparator este uzufructuar. Fac precizarea ca la OCPI mi s-a spus ca nu i noteaza in cartea funciara nici un drept real de uzufruct, pentru ca nu este uzufructuar. Acesta doreste sa inregistreze contractul de arenda si sa poata depune cerere pentru subventie la APIA. Totodata vreau sa intreb daca aceasta promisiune de vanzare cumparare este valabila in conditiile in care pana la aparitia Legii 17/2014 nu s-a perfectat contractul de vanzare cumparare, iar acest act stabileste procedura de vanzare cumparare care presupune respectarea dreptului de preemptiune.
Astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand daca este posibil. Mutumesc!

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate vinde un teren agricol extravilan dat in arenda si pentru care exista uzufruct viager? cyan cyan In ce conditii se poate vinde un teren agricol extravilan pentru care exista uzufruct viager ? Terenul este dat in arenda si se intentiioneaza vanzarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare krinaserban krinaserban am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ? i am trimis banii ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de arendare ulterior unei vechi promisiuni bilaterale de vanzare - cumparare mrsmith mrsmith Buna ziua, In anul 2010 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare asupra unui teren, urmand ca firma respectiva sa faca demersurile pt ... (vezi toată discuția)