adrianmorarasu a scris:
Sunt firma autorizata sa fac administrare de imobile si am un astfel de caz, in sensul ca Presedintele unei asociatii taie chitante dar pentru chitante este angajat cu contract de munca inregistrat la ITM la firma mea, iar ca presedinte este pe statul de plata al asociatiei. Este vreo problema?
Am intrebat pe toata lumea si toti au zis ca nu vad o problema, dar au aparut voci din asociatie ca presedinta taie chitante ilegal, ca e conflict de interese.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Presedintele de asociatie este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari si factor decizional
Casierul este angajat al asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executie obligatii contractual negociate,hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Concomitent aceiasi persoana nu poate presta atat responsabilitatea de presedinte de asociatie cat si acea de cenzor
Am avut in trecut situatia aceasta in bloc,cu diferenta ca presedintele exercita benevol responsabilitatea -nu primea indemnizatie lunara
Au fost discutii,sesizari si reclamatii la primarie,politie,ITM,ANAF si in final primaria a raspuns ca aceiasi persoana nu poate presta concomitent in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari atat responsabilitatea de presedinte de asociatie cat si orice alta activitate in calitate de angajat