avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspuns cerere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspuns cerere

Am depus o cerere in data 19.02.2015 la Primarie sa-mi de-a Istoricul de rol de pe urma bunicilor, insa fara nici un rezultat ma tot amana, unde ma pot adresa sa le fac o plangere .
Cel mai recent răspuns: Dianatanase , utilizator 12:19, 10 Iunie 2015
La Tribunalul din raza teritoriala de competenta, puteti solicita sa-i oblige sa va ofere infomatiile solicitate (aveau obligatia legala sa va raspunda in termen de 30 de zile de la data solicitarii). Aveti posibilitatea sa solicitati instantei sa-i oblige sa va plateasca despagubiri daca v-au adus prejudicii cu intarzierea raspunsului (ati pierdut niste bani sau au fost alte implicatii cauzate de neandepl. obligatiei de a va raspunde.

O.G. nr.27/2002: Art. 2 ,,În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poştă electronică, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice.
Art. 8 (1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

Legea nr.544/2001:Art. 22.
1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7.
(2) Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale.
(3) Hotararea tribunalului este supusa recursului.
(4) Decizia Curtii de apel este definitiva si irevocabila.
(5) Atat plangerea, cat si apelul se judeca in instanta in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.
Legea 544/2004: (1)Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot contesta in instanta raspunsul primit de la o institutie publica? darria13 darria13 Am facut o adresa catre o institutie publica pentru a lamuri o situatie in care ma aflu. Am primit un raspuns ambiguu. Pot contesta acest rapuns in instanta? (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)