avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare taxa rezervare apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare taxa rezervare apartament

Buna ziua,

Imi cer scuze daca repet intrebarea din alta rubrica (am facut tot posibilul sa gasesc un raspuns pentru problema mea).

Daca am platit o suma de bani pentru a rezerva un apartament pe baza unui contract standard de rezervare (intre client si proprietar), exista vreo sansa legala de a-mi recupera banii in cazul in care ma razgandesc? Stiu ca in acel contract se mentioneaza explicit ca banii se pierd, dar ... totusi sper.

Multumesc mult.
Daca in contract se mentioneaza explicit ca banii se pierd sperati in zadar. Doar daca partea cealalta este de acord sa renunte la clauza din contract ati avea sanse dar este greu de crezut ca va renunta. Insa, asa cum spuneti, speranta moare ultima! Incercati, nu mai aveti nimic de pierdut.
Multumesc mult de raspuns.

Numai bine
Pe 21 aprilie am rezervat o garsonieră in militari rezidenz. Am platit suma de 1000 de euro și mi sa eliberat o chitanță că în termen de 30 să mă prezint la notar.. eu mă răzgândit săptămâna asta și am anunțat agentul imobiliar că renunț și că vreau sa rezilieze acea chitanță ptr Ami recupera banii dați . Agentul imobiliar refuză să rezilieze și să-mi de-a banii 1000 de euro. Cum pot să-mi recuperez banii de la agenția imobiliară? Eu nu am depășit 30 de zile,am renunțat la jumătatea lunii.adica m-am răzgândit sa mai cumpăr acel imobil.
Ati încheiat contract cu agentul imobiliar? Avansul se returnează în condițiile contractului.
Bună ziua as avea o rugăminte la dumneavoastră la fel am cumpărat o vacă de peste un an de zile proprietarul vaci mia promis pașaportul dar a mai trecut un an nu am nici crotale ce pot face pentru a deveni proprietarul vaci va mulțumesc

cyan a scris:

Ati încheiat contract cu agentul imobiliar? Avansul se returnează în condițiile contractului.

Alte discuții în legătură

Precontract agentie imobiliara cumparare apartament- restituire avans. Dyana909 Dyana909 Buna seara, m-am grabit ieri, agentia mi-a spus ca daca nu iau eu apartamentul si nu dau acontul in aceeasi zi, voi pierde apartamentul pentru ca e altcineva ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca buna ziua , am gasit ... Ramopaca Ramopaca Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent. Proprietarul doreste sa faca o ... (vezi toată discuția)