avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare taxa rezervare apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare taxa rezervare apartament

Buna ziua,

Imi cer scuze daca repet intrebarea din alta rubrica (am facut tot posibilul sa gasesc un raspuns pentru problema mea).

Daca am platit o suma de bani pentru a rezerva un apartament pe baza unui contract standard de rezervare (intre client si proprietar), exista vreo sansa legala de a-mi recupera banii in cazul in care ma razgandesc? Stiu ca in acel contract se mentioneaza explicit ca banii se pierd, dar ... totusi sper.

Multumesc mult.
Nu e contract cu agentul imobiliar,e o simplă hârtie cu numele de rezervare.dupa 15 zile l-am anunțat că nu mai vreau să cumpăr acel ap și că-mi vreau banii înapoi ,dar agentul imobiliar mia răspuns că am pierdut banii PTR că m-am răzgândit ,dar cum pot să-mi scot banii de la agentul imobiliar?

cyan a scris:

Ati încheiat contract cu agentul imobiliar? Avansul se returnează în condițiile contractului.

Rezervarea se face pentru ca să nu vă răzgânditi și sa încurcați lumea(altcineva putea să cumpere sau să rezerve în acest timp acel apartament).Evident că vă puteți răzgândi dar sunt niște costuri pe care trebuie să le suportați pentru aceasta joacă:vreau,nu vreau sa cumpăr.Timp de 15 zile apartamentul a fost scos de la vânzare pentru ca a fost rezervat pentru dumneavoastră.Trebuie reluat de la zero, altă muncă de convingere la vizionari, alți clienți nehotărâți ,altă rezervare.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract agentie imobiliara cumparare apartament- restituire avans. Dyana909 Dyana909 Buna seara, m-am grabit ieri, agentia mi-a spus ca daca nu iau eu apartamentul si nu dau acontul in aceeasi zi, voi pierde apartamentul pentru ca e altcineva ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca buna ziua , am gasit ... Ramopaca Ramopaca Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent. Proprietarul doreste sa faca o ... (vezi toată discuția)