avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract agentie imobiliara cumparare apartament- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract agentie imobiliara cumparare apartament- restituire avans.

Buna seara, m-am grabit ieri, agentia mi-a spus ca daca nu iau eu apartamentul si nu dau acontul in aceeasi zi, voi pierde apartamentul pentru ca e altcineva interesat si il vor vinde celuilalt. In aceeasi zi m-au chemat la agentie unde au facut un precontract in care scrie ca daca ma razgandesc voi pierde banii. I-am dat 1000 de euro proprietarului si 1000 de euro comisionul agentiei. A doua zi am sunat sa cer banii inapoi, blocul este din 1963 si nu voi mai reusi sa scap de el, pretul este si foarte mare pe care trebuie sa il platesc. Iar agentia mi-a spus ca nu imi mai restituie nimic iar celalalt om care voia sa cumpere, nu mai exista, parerea mea e ca nici nu a existat. Pot sa recuperez intr-un fel banii? Sunt foarte suparata! Am gresit, dar a fost si presiunea agentiei. Cred ca proprietarul apartamentului ar dori sa imi restituie mia de euro, agentia nu vrea.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
Dyana909, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dyana909 , utilizator 09:16, 17 Februarie 2023
Nu ati vazut actele, blocul, pretul etc?
Cititi bine contractul cu agentia, mergeti si la un avocat...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

am citit. Doar ca m-am razgandit. Sa iei un apartament in bloc din 63 e curata sinucidere.
Stiu ca am gresit, dar eu am muncit pe banii aia. E un precontract facut la agentie, nu la notar.
Scrie că dacă vă razganditi pierdeți banii dați ca avans?Încercați să recuperați măcar de la proprietar dacă ziceți că ar fi de acord.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2023
mitabiciclista, utilizator
nu am nr celui care vinde, am fost azi in agentie si m-au jignit, mi-au zis ca sunt bolnava si nu imi asum greselile. ca trebuie sa platesc pentru ele. Mi-au tinut teorie o jumatate de ora si m-au terorizat. Ca ei au muncit si isi merita banii. Munca ar fi fost ca un agent a venit 2 km de unde au ei agentia ca sa imi arate apartamentul 2 minute ca era pe graba. Am fost la notar si mi-au spus sa ii dau in judecata ca poate imi recuperez banii. In contract scrie ca daca ma razgandesc, pierd banii. Si astazi mi-au spus ca am uitat sa imi iau chitanta, dar de fapt ei mi-au luat banii fara nicio chitanta, contractul era facut pe 14, a doua zi cand i-am sunat sa le spun ca renunt , au taiat o chitanta cu data de 15. Cand le-am spus asta, un agent a inceput sa tipe la mine si mi-a spus ca nu sunt in pozitia de a emite pretentii. Dupa ce ca agentiile sunt cei mai mari evazionisti, vand 10 apartamente pe luna si declara doar unul, isi mai bat si joc de clienti. Ma simt atat de rau, nu stiu ce sa mai fac.

Va trebui sa ii dati in judecata si vedeti in instanta daca aveti dreptate sau nu. Contactați un avocat.

Alte discuții în legătură

Agentie imobiliare mi-a tras teapa Maria Nigel Maria Nigel buna ziua.....iata problema mea. in luna noiembrie 2010 am vrut sa achizitionez un apartament cu credit bancar. Cei de la banca mi-au zis ca in prealabil ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa rezervare apartament alex7887 alex7887 Buna ziua, Imi cer scuze daca repet intrebarea din alta rubrica (am facut tot posibilul sa gasesc un raspuns pentru problema mea). Daca am platit o suma ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)