avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ZILE CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ZILE CONCEDIU MEDICAL

In cursul unui an calendaristic cate zile de concediu medical am voie sa am? Conteaza daca zilele sunt de la specilaist sau medicul de familie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 10:30, 3 Iulie 2009
In cursul unui an o persoana poate sa aiba 183 zile concediu medical. Incepand cu ziua 91 de concdiu medical aveti nevoie de avizul medicului expert.
Zile lucratoare sau calendaristic?
Durata de acordare a concediului si indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de cel mult 183 de zile in intervalul unui an, socotita din prima zi de imbolnavire.

Incepand cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist pana la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al casei de asigurari sociale.

In cazul unor boli speciale, durata concediul medical poate fi mai mare, dupa cum urmeaza:
- un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara si unele boli cardiovasculare ;
- un an, cu drept de prelungire pana la un an si 6 luni de catre medicul expert al asigurarilor sociale, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza meningeala, peritoneala si urogenitala, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA si neoplazii, in functie de stadiul bolii;
- un an si 6 luni, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara operata si osteoarticulara;
- 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pana la maximum un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoza extrapulmonara, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

zile calendaristice
Daca prin adaugarea zilelor de incapacitate temporara de munca aferente certificatului de concediu medical ce urmeaza a fi eliberat se depasesc 90 de zile, medicul curant va indruma pacientul la medicul expert al asigurarilor sociale pentru aviz peste 90 de zile, iar pentru pacientii internati care nu se pot deplasa, se vor trimite foile de observatie, rezultatele investigatiilor si referatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - limita maxima pe 12 luni carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! La cate zile de concediu medical are dreptul un salariat pe parcursul a 12 luni ? La 90 zile de c.m. intra in comisia medicala ? Medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nick100 nick100 Cat poate sa stea un civil in concediu medical? (vezi toată discuția)
Concediu medical dumi85 dumi85 buna! cate zile de concediu medical poti sa ai intr-un an si cate poate sa iti acorde medicul de familie? (vezi toată discuția)