avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar suspendare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar suspendare pensie

Buna ziua!

Ma intereseaza daca ma puteti informa asupra unui aspect: : proces cu CAS - implicat tatal meu. Pe perioada procesului are pensia suspendata - asta este de 1 an de zile - in care el nu are nici un venit. A castigat tata - CAS face apel - mai dureaza. Doresc sa stiu in ce masura legala se poate cere o dobanda legala la banii datorati (pensia care i-a fost suspendata) si bineinteles daune morale - cum poti sa te intretii daca nu ai nici un venit .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kiss77 , utilizator 10:29, 12 Iunie 2015
Buna ziua,
Nu stiu motivul suspendarii pensiei pe durata dosarului.
Daca nu ati cerut inca din faza de fond dobanzile nu mai aveti posibilitatea sa le solicitati in apel.
Va trebui sa formulati o cerere separata in temeiul sentintei cand ramane definitiva.
Despre daune morale, va trebui sa platiti timbru judiciar si sansele sunt ...
Pensionarea s-a facut cu 2 adeverinte de angajat la ceeasi firma, din care s-a luat in considerare - ca ffind valabila - 1 singura adeverinta. Am depus contestatie pentru a se lua in considerare si a doua adeverinta - pentru vechime - si in urma contestatiei facute de noi s-a anulat si adeverinta care initial a fost acceptata. In urma acestei actiuni nemaiavand vechime suficienta pentru pensie s-a suspendat pensia pana la solutionarea cazului. Am castigat procesul - s-a concluzionat ca adeverintele sunt ok dar dorim dobanda la pensia suspendata si bineinteles daune morale - avand in vedere ca timp de 1 an de zile tata nu a avut nici o susrca de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se decide ca tatal sa plateasca mamei cheltuielile de judecata, iar acesta face apel petrea.manuela petrea.manuela Buna seara. Am o fetita de 4 ani si 3 luni pt care tatal plateste o pensie alimentara de 175 lei (cand are chef)...intrucat desi este un tip fffff bogat ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva ? severalexa severalexa BUNA ZIUA AM FOST SUSPENDAT DIN FUNCTIE, AM ACTIONAT IN JUDECATA FIRMA UNDE LUCRAM SI IN URMA UNUI PROCES CARE SA INTINS PE O PERIOADA DESTUL DE MARE AM ... (vezi toată discuția)
Recurs adela_pacurariu adela_pacurariu In urma unei amenzi primite de catre un agent constatator al politiei rutiere ( fara martori din partea lui, specific ca eram cu 2 persoane in masina, fara ... (vezi toată discuția)