avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante
ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare
ar trebui sa scad penalitatile pentru aceste intarzieri sau pe mine ma intereseaza doar datoria pe care o am de recuperat?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:28, 7 Iulie 2009
Daca nu ati incheiat un contract cu societatea debitoare , ii puteti calcula penalitati ,conform indicelui de inflatie al B.N.R-ului. Mai intai ii faceti o convocare la conciliere ,( sa se prezinte la firma ),in vederea solutionarii pe cale amiabila a litigiului.Nu e neaparat nevoie sa ajungeti in instanta. Societatea care are de plata se numeste societate debitoare si nu creditoare asa cum ati precizat in mesaj.
eu sunt societatea creditoare si am si eu intarzieri - la asta ma refeream
pentru somatie de plata nu e nevoie de conciliere asa ca nu vad de ce sa mai pierd timpul cand stiu sigur ca nu vor sa plateasca
deci pana la urma calculez si penalitatile pentru intarzierile mele si le scad din datoria mea?
Eu zic sa mergeti intai pe debitul pe care il aveti de incasat. Acesta este cert , lichid si exigibil si nu comporta discutii.
Recuperati-va debitul . Vedeti dupa aia ce faceti cu penalitatile, cum le calculati, cum le scadeti.....
Daca va duceti si cu debitul de incasat si cu penalitatile pe care trebuie sa le claridficati, sa nu va respinga somatia.
Atacati creanta certa lichida si exigibila
Intresul dvs. e sa va recuperati creanta, care este certa , lichida, exigibila.
referitor la conciliere : este in avantajul dvs a creditorului sa convocati firma debitoare la conciliere, pt a arata instantei de judecata ca dvs ati fost de buna-credinta si ati incercat remedierea problemei pe cale amiabila .

referitor la penalitatile ced ecurg din intarzierile dvs, lasati debitoarea "sa-si bata capul " .
dvs aveti interesul sa va recuperati debitul .

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere la plata - somatie de plata protos protos Societatea la care lucrez a incheiat un contract cu CNADNR pentru achizitionarea rovinietei in anul 2005, urmand a achita contravaloarea acestora in 4 rate, ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Convocare conciliere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Doresc si eu sa ma ajutati cu un model de notificare in vederea concilierii pentru un debit pe care o societate il are de incasat de la un client. Multumesc ... (vezi toată discuția)