avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna seara.Va rog sa ma lamuriti daca se poate in aceasta problema.Am iesit la pensie la limita de varsta in luna aprilie 2013 si am avut o vechime totala de 22 de ani ,6 luni si 10 zile in grupa II de munca,beneficiez de recalcularea pensiei cu majorare de 25% a punctajului conform noii modificari a Legii nr.263/2010 adoptata in Camera Deputatilor in ziua de 9 iunie 2015.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tetcu , utilizator 11:46, 15 Iunie 2015
Nu.
Ati beneficiat de majorare la deschiderea drepturilor prin aplicarea legii 263/2010:

ART. 100
Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:
a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, potrivit legii;
Multumesc mult pentru informatie.Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie pentru limita de varsta BiancaTudose BiancaTudose Cu cat se majoreaza pensia pentru limita de varsta in conditiile iesirii la pensie cu reducerea stagiului de cotizare pt gr a II-a de munca? Daca se poate ... (vezi toată discuția)
Spor de grupă asha2112 asha2112 Bună ziua, as dori să știu dacă la 4 ani lucrați 100% în grupa a 2 a primesc ceva în plus la pensie. Vă mulțumesc. (vezi toată discuția)
Grupe de pensionare ipilt ipilt Buna ziua.As dorii sa stiu daca se tine cont la calcularea pensiei de grupele de munca avute pana in aprilie 2001,respectiv gr.I-a si gr.II-a?Va multumesc (vezi toată discuția)