avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bilet de voie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bilet de voie

Buna ziua.
Lucrez la o institutie de stat si de astazi ni-sa impus ca la plecare din institutie indiferent daca plecam in interes de servciu sau de interes personal terebuie da avem bilet de voie #-o. Stiu ca a existat astfel de masura in era comunismului, dar este legal aceasta impunere?
Cel mai recent răspuns: anacami2 , utilizator 13:35, 4 Iulie 2009
Nicio situatie nu seamana cu alta ... chiar daca la lorelayold se practica acel sistem, in alta parte se practica sistemul biletelor de voie care poate este stabilit prin Regulamentul Intern.
@grace_r

Doamna, un bilet de voie nu este "dubios". Nu este dubios nici cel care-l solicita, nici cel care-l da.

In schimb, m-ati facut sa rad in hohote cand am citit despre "disciplina programului intr-o unitate". :rofl:

Eu privesc mai relaxat subiectul: in fond, sunt prima care simt mereu nevoia sa arunc pe geam condica de prezenta!
Ce sa fac, daca nu pot sa-mi setez creierul sa gandeasca numai intre 8:30 si 16:30? Incalc mereu "disciplina programului" si stau "in unitate" pana la niste ore inadmisibile. :yeah:

Sigur, toate argumentele prezentate mai sus in legatura cu necesitatea completarii unui bilet de voie sunt corecte. Numai ca, intre teorie si practica sta... imensitatea.

Un sfarsit de saptamana placut va doresc! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gabriela, ma bucur daca te-am facut sa razi, nici la mine nu a prea tinut "disciplina: numai intre 8 si 16 :)
Doar ca atunci cand se fac pontaje pentru 3000 de angajati chiar e nevoie de hartii in spatele lor, cel putin noi asa am considerat...
Desigur ca nu este o chestiune obligatorie pentru oricine, depinde de companie, chiar de profilul ei de activitate, de nr de angajati, poate chiar si de nivelul postului.. etc.. situatiile se rezolva in fiecare loc altfel, asa e.

Asa ca sa fim noi sanatosi si sa ne mearga bine, ca restul se rezolva :)

:luck:
Am inteles. Da poate este nevoie de bilet de voie si la un alt subiect de forum am scris despre programul de 8 - 16.3o, este nevoie si de acesta. Dar torusi cred ca unde lucrez eu: Directia Judeteana pentru Tineret, unde grupul tinta sunt tinerii, Structurile Asociative de Tineret este probabil putin nejustificat. Mai ales vazand ca tinerii (organizatiile de tineret) sunt dipsonibili dupa masa, dupa scoala si dupa ce si-au terminat jobul de fiecare zi.
Da, e de inteles ca totusi este o institutie de stat si ca sunt reguli uniforme penru toata tara, dar daca dorim chiar sa fim de folosul comunitatii si a grupului tinta ar trebui sa fie putin mai flexibil nu? Cerd ca o institutie nu este ca sa fie, ci ca sa "slujeasca" grupul tinta. Astfel scopul nostru principal este compromisa - cred eu.

numai cateva ganduri...
gajnandi a scris:

Da, e de inteles ca totusi este o institutie de stat si ca sunt reguli uniforme penru toata tara, dar daca dorim chiar sa fim de folosul comunitatii si a grupului tinta ar trebui sa fie putin mai flexibil nu? Cerd ca o institutie nu este ca sa fie, ci ca sa "slujeasca" grupul tinta. Astfel scopul nostru principal este compromisa - cred eu.

Ati spus ceea ce n-am vrut eu sa spun ieri: multe institutii au ajuns "sa fie ca sa fie", datorita unor dispozitii aberante date de directori incompetenti si cu sprijinul direct al multor angajati care au inteles ca intr-o institutie se semneaza condica, se bea cafea si se citeste ziarul.

Din nefericire, in prezent, granita intre ceea ce ar trebui sa fie si ceea ce este, in fapt, o insitutie publica, o stabilesc ei, iar ei sunt foarte multi.

Daca va place ceea ce faceti, nu va ramane decat sa va luptati. Chiar si morile de vant se mai strica uneori! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Nerespectarea programului de lucru goldlegend goldlegend O angajata nu respecta programul de lucru. Zilnic vine cu 30 min mai tarziu. I-am tot atras atentia, si am rigat-o sa vina la ora stabilita in regulament, insa ... (vezi toată discuția)
Angajatorul antonio123 antonio123 ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore ... (vezi toată discuția)
Sanatate si securitate in munca maxxxymus maxxxymus Buna ziua, Ma adresez dvs. cu urmatoarea problema majora: -fiind responsabil cu protectia muncii am primit sarcina de la seful ierarhic superior asupra unui ... (vezi toată discuția)