Care este perioada maxima in care proprietarii(cu drept de folosinta) pot solicita in scris scutirea de la plata cotelor pe pe persoana a contributiei cheltuielilor asociatiei(intretinerea) stabilita stabilita prin lege?
in HG nr 1588/2007 gasesc informatii conform art.17 litera r decat pentru pesoanelece locuiesc temporar.Acesta perioada este de minimum 15 zile / luna.
Tin sa mentionez ca in statutul asociatiei este specificat la capitoul "Scutiri de plata' ca persoanele care lipsesc una sau mai multe luni calendaristice pot beneficia de aceasta scutire.
Candva am citit tot la dumneavoastra pe acest minunat site ca daca sta mai putin de 5 zile sunt scutiti prin lege de plata pe nr de persoane la cotele de intretinere.
Va rog un raspuns ca de multe ori mi se intampla sa fiu plecata in delegatie de la data de 5 ale lunii si sa ma intorc pe data de 15 ale lunii dupa de 2 luni si sa fiu scutita decat pe o luna deoaerece nu m-am incadrat in "luna" calendaristica.
Sa fiu mai explicita:
Plec pe 5 Iunie si ma intorc pe 12 August - platesc intretinerea pe numar de persoane+ cota indiviza pe Iunie ;intretinerea pe cota indiviza luna Iulie si intretinerea pe numar de persoane+ cota indiviza pe August.
Daca exista un articol pe care eu l-am sarit cu vederea din HG nr 1588/2007 ce face referire si la propietari va rog sa-mi dati numarul lui.
Daca trebuie legal sa ma supun decat statutului asociatie - unde-i lege nu-i tocmeala:frantic:
Mutumesc,
Nu cred ca este printre primele asociatii... La mine este din 1972 si jumatate din Drumul Taberei este cu asociatii de PROPRIETARI de pe vremea comunismului! Si totusi se tine cont de reglementarile legale, inclusiv de cele minim 15 zile lipsa / luna.