avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invocarea exceptiei necompetentei teritoriale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Invocarea exceptiei necompetentei teritoriale

Ca reclamant pina la primul termen de infatisare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale ?
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 20:22, 13 Iunie 2015
Exceptia de necompetenta teritoriala se invoca diferit, dupa cum este vorba de o exceptie de ordine publica sau, privata.Daca exceptia de necompetenta teritoriala este de ordine publica conf.art.129(2) pct.3 NCPC,atunci, ea trebuie invocata de parti sau de judecator la primul termen de judecata la care partile sunt legal citate in fata primei instante.[Art.130(3) NCPC].
Daca necompetenta nu este de ordine publica,partea care a facut cererea la o instanta necompetenta nu va putea cere declararea necompetentei.[Art.130(4) NCPC].
Ce parere aveti daca pina la prima zi de infatisare invoc ca reclamant exceptia de necompetenta a cab si cer declinarea catre csm sau inspectia judiciara a unei contestatii impotriva un clasari intrucat am depus gresit crezand ca instanta competenta in a solutia contestatia este cab,este admisibila?
Nu este vorba despre exceptia de necompetenta teritoriala. Vorbim despre o exceptie de necompetenta generala, daca asa cum sustineti, nu era de competenta instantelor judecatoresti ci de competenta unei alte institutii. Banuiesc ca paratul in acest dosar a invocat deja exceptia inadmisibilitatii actiunii formulate de reclamant.
Din ultimul raspuns pe care l-ati dat se pare ca este vorba de o exceptie de ordine publica,invocati-o.
Va multumesc mult am prins idea ,primul termen nu a avut loc ci doar s-a inregistrat dosarul pe rolul curtii urmand ase acorda primul termen. Am sa transmit in cel mai scurt timp posibil invocarea acestei exceptii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata. noul cod de procedura civila. exceptia necopetentei teritoriale. exoexo exoexo Supun spre dezbatere urmatoarea speta :Conform art. 130 alin. (3) NCPC necompetenta de ordine privata poate fi invocata doar de parat prin intampinare, iar ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg care este prima zi de infatisare? glo glo nu inteleg care este prima zi de infatisare? este primul termen de judecata? multumesc (vezi toată discuția)