avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta si calomnie

As vrea sa stiu daca aceste delicte au fost reintroduse in Noul Cod penal din 2015.
Cel mai recent răspuns: coryzalia , utilizator 05:17, 28 Iunie 2015
Am primit un raspuns stupefiant de la politistul care s-a ocupat de "lucrarea" respectiva: cica nu il poate incadra in "săvârşirea în public de fapte, acte [...] de natură să [...] lezeze demnitatea şi onoarea [...]"....care ar fi fapta reclamata?? unde si cum pot sa merg "in civil"? (nu ma pricep, nu am facut pana la acest caz nici macar plangere la politie).
~ Conținut șters la cerere ~
Probele sunt "beton"...de altfel chiar individul a recunoscut in declaratia data la politie, iar proba este un afis pe care l-a postat la avizierul blocului unde sunt presedinte, in care apare un nume identic cu al meu, dar fara alte date de identificare (data nasterii, adresa, buletin etc), implicat intr-un proces de furt calificat cu condamnare la 1 an si 6 luni inchisoare.X-( Va dati seama ce efect de "soc si groaza" a avut aceasta "informare" asupra locatarilor, care s-au intrebat daca este adevarat, iar unii chiar au crezut ca presedinta lor este infractoare si fura banii asociatiei:O...de altfel, campania de denigrare si calomniere a fost demarata de 4 locatari cu un comportament foarte recalcitrant si agresiv fata de mine, prin tot felul de barfe, sicane si acuzatii fara absolut nici o dovada, dar "cireasa de pe tort" a fost acel afis unde apar drept o infractoare de drept comun. Avand in vedere functia mea si consecintele afisarii acelei mizerii despre mine, pt a fi vazuta de toata lumea, cred ca as putea obtine suma maxima de 200.000 lei ca daune morale:justcuz:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii la locul de munca yanachis yanachis Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Amendă pentru o înjurătură? Rasca ana Rasca ana Sa certat tata cu un vecin ca la prins cu oile în grădină și la înjurat de mama pe vecin și a fost ascultat de un polițist ca la înjurat de mama ... (vezi toată discuția)
Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)