avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere Procura Speciala
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere Procura Speciala

Buna seara, vreau sa va descriu un caz mult prea "special" si vreau sa va cer sfatul.
Un verisor de al meu, cu cativa ani in urma s-a dus la lucru in China, s-a combinat cu cativa baieti"afaceristi" l-au angajat la firma lor, ca si administrator. L-au combina si a juns dupa gratii. Parintii lui ca sa-l ajute, ca orice parinte ar face orice, dar neavand bani si-au propus sa vanda locuinta care este proprietatea verisorului meu.
Pentru a putea vinde au nevoie de o procura speciala de la fiul lor, au luat legatura cu ambasada Chinei, de unde au aflat ca fiul lor nu are asupra sa niciun act de identitate(pasaport, C.I., certificat de nastere, nimic) si li s-a comunicat ca fara niciun act este foarte greu sau chiar impossil, ca sa obtina o procura in cadru legal de la el.
Intrebarea mea este , care ar fi demersurile si cui se pot adresa, sau cum se poate obtine o procura speciala in care sa-si imputerniceasca parintii sa aiba drept de vanzare a locuintei si incasarii baniilor,pentru a angaja un avocat.
Astept sfaturi sau idei. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Domi21 , utilizator 21:59, 15 Iunie 2015
Sa va adresati consulatului roman din China.

Ce fapta are?
Vedeti sa nu il execute.
Buna ziua,
Multumesc de raspuns, tocmai asta e, parintii vor sa-i evite executarea. Este inchis pentru evaziune fiscala, dar deocamdata nu este judecat, pentru ca autoritatiile vor sa-i prinda si complicele, adica fostul sef.
Mai intai trebuie pus in legalitate cu un act de identitate. Luati legatura cu reprezentantii ambasadei. Numai ei il pot pune in legalitate cu act de identitate. De imputernicire pentru vanzare nu mai poate fii vorba din moment ce l-au arestat e clar ca exista decizii administrative, sentinte cu executare silita pe numele sau, deci e probabil ca acestea deja sa fie mentionate si la aut. romane. Mergeti la cartea funciara sa vedeti daca sunt ceva mentiuni cu privire la executare ori interziceri.
Buna seara. O sa incerc sa iau din nou legatura cu un consul de la ambasada, pentru a solicita sa inceapa demersurile, in scopul eliberarea unui act de identitate. Din cate am inteles China nu are drepturi de a pune sechestre, pe ipoteci sau averi inregistrate in Romania(scuze, dar nu stiu termenele juridice), dar aceste informatii nu sunt din surse oficiale.
Multumesc de informatii, am sa va tin la curent cu noutatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura Nestiutorul1 Nestiutorul1 Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si rog un moderator sa-mi mute subiectul la locul potrivit. Mama este plecata in Spania si ca sa-i pot plati in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata  e i e i buna ziua, sotul meu se afla in italia la munca si in luna mai i-a expirat cartea de identitate. inca nu poate veni in tara, dar peste o saptamana merg la el. ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)