avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comert electronic - cu sau fara depozit / livrare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comert electronic - cu sau fara depozit / livrare personala

Va multumesc tuturor celor care imi urmariti postarile si ma indrumati prin raspunsuri la intrebarile mele.
Acum vin cu o alta problema si am nevoie de ajutor caci nu stiu unde sa gasesc si sa corelez toate informatiile intre ele.
As vrea sa-mi deschid un magazin electronic cu sediul acasa. Sa spunem ca il deschid in luna iulie, adica inregistrez actele si ele sunt gata pe 15-20 iulie.
Intai inregistrez actele dupa care fac aranjamentele necesare: sediu, site, marketing online, angajari..... amenajarile necesare
a) Trebuie sa-mi fac stoc obligatoriu?
b) Cum declar contabil daca nu am nicio comanda?
c) Se poate sa livrez eu comenzile ? ( adica sa ma inregistrez si cu cod caen curierat, magazinul are produse mai aparte si as dori sa le livrez asa cum am gandit afacerea si nu sa depind de o firma de curierat cu anumite restrictii. )
d) Magazinul on-line va fi deschis acasa- ( socrul e proprietar, detine certificat de handicap si e scutit de impozitul pe teren si cladire, iar eu fac contract de comodat pe spatiul respectiv cu valoare 0 lei. Cum socotesc celelalte cheltuieli?
e) Folosesc calculatorul personal, telefonul personal, autoturismul familiei, adica este pe numele sotului, cum le pot folosi daca firma va fi numai pe numele meu cu asociat unic.
f) Ma pot angaja cu contract de munca daca sunt asociat unic si administrator?
g) Pot angaja un elev in luna in care va implini 16 ani cu contract part-time 4 ore ca muncitor necalificat pe orice domeniu? ( verificare comenzi online, ambalare comenzi)
Mai am cateva intrebari dar ma gandesc sa nu fie prea multe sa va stresez cu ele.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Iuliana
Cel mai recent răspuns: ispires , utilizator 15:54, 13 Octombrie 2015
Va rog, cine ma poate lamuri cu cateva raspunsuri, am tot citit prin forum dar nu am toate informatiile.
Va multumesc anticipat.
Iuliana
Ce nelamuriri mai aveti din cele deja prezentate ? Daca faceti un PF aveti voie sa angajati persoane care sa faca munci in afara activitatii dumneavoastra trecuta ca si CAEN. Asta implica sa mergeti cu actele de angajare si la alte institutii inclusiv ITM (inspectorat teritorial de munca - Casa de asigurari de sanatate Casa de pensii ) Trebuie sa faceti contract de munca acelei persoane . Dumneavoastra nu aveti cum sa va angajati decat daca aveti forma de SRL si atunci trtebuie sa respectati si alte conditii si legi pentru angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl - caen - comert electronic -cadouri, produse hand -made, livrari. VASSY VASSY Buna ziua, As dori cateva detalii privind comertul electronic: 1. Sunt obligata sa am stoc/ depozit? 2. Pot desfasura activitatea la sediul ... (vezi toată discuția)
Magazin on line orianadiana orianadiana buna seara, doresc sa imi deschid un magazin on line si as avea nevoie de ceva sfaturi va rog: 1. vreau sa deschid un SRL cu un singur asociat si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Modificare documente pfa la onrc LuceNera LuceNera Buna ziua, Sunt PFA cu codul CAEN 4791 si detin un magazin online. Livrez marfa la clienti acasa in orasul meu iar in alte orase livrez prin ... (vezi toată discuția)