avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate cu 4 coproprietari- impartire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate cu 4 coproprietari- impartire nelegala/cum procedez?

Ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi daca se poate cu privire la:

Exista un titlu de proprietate cu 4 coproprietari, BV(fiica lui TM(decedata) si TG(decedat) din casatorie),TM, TI(decedat) si TN (2 frati din afara casatoriei lui TM cu TG).
Acesti doi frati din afara casatoriei au impartit pamantul la trei (BV-2,63ha, TI-2,70ha si TN-2,50ha, teren pe care-l-au declarat si la primarie la taxe si impozite si au omiso pe TM din acesta imparteala, intrebarea mea este cum pot modifica la primarie acesta imparteala nelegala( automat cei doi si-au atribuit pamant care nu le apartiene,cotele fiind de 1.89 ha pentru fiecare prin impartirea la 4 coproprietari) si cum pot imi pot recupera terenurile luate abuziv inclusiv partea din casa luata si ea abuziv. imi puteti daca cateva sfaturi va rog stiu ca este cam complicata situatia.Multumesc frumos.
Mergeti la un avocat si faceti succesiunea. Se poate face, daca nu amiabil, atunci in instanta. Nu conteaza cine ce date ascunde, ele se pot afla in timpul procesului de instanta.
Totusi, trebuie determinat inainte daca s-a acceptat succesiunea.
va multumesc frumos si va doresc o seara frumoasa :si
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea :
-sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament. si
- sa nu mai postati mesaje consecutive- pct.1.3 din Regulament ( aveti un interval de timp de 30 de minute de la publicarea mesajului in care puteti edita ).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea" raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
laurentiu1982 a scris:

Exista un titlu de proprietate comun cu 4 coproprietari, 2 dintre coproprietari au impartit terenul la 3 coproprietari fara acordul unuia si omitandu-l pe cel de-al patrulea, au inregistrat la primarie un rol fiscal pe 3 coproprietari si au incheiat contracte de arendare fara acordul celui de-al treilea si fara acordul celui de-al patrulea omis.
Ce pot sa fac in acesta situatie ca sa aduc lucrurile la normal inafara de partaj judiciar, pentru ca s-a incalcat un drept absolut a unui coproprietar fiind omis de la imparteala?
Nu stiu prin ce metoda s-au incheiat contractele de arendare fara acordul a 2 dintre coproprietari si s-a inregistrat si un rol fiscal pe 3 dintre coproprietari ilegal.
Va multumesc anticipat.
Imi poate cineva spune ce infractiuni sunt incidente in acest caz in privinta celor 2 coproprietari cat si a functionarilor?
Fara functionari nu se putea la situatia aceasta.

Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa vanda 1/5 !urgent! Sunairgy Sunairgy Buna Ziua! Povestea este lunga asa ca incerc sa fiu cat mai scurt. Exista 3500 Mp cu 5 persoane pe Titlu de propietate, 1/5 este fratele meu find mostenitor ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tatal decedat nadia34mandea nadia34mandea Buna seara avocati ! Multumesc anticipat pt raspunsuri ...situatia mea e cam in felul urmator .Tatal meu a decedat in 2011 in noiembrie .la tara ar avea un ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara partaj sejc_2010 sejc_2010 Pe timpul casatoriei din care nu au rezultat copii un unchi, cu domiciliul in Ploiesti impreuna cu sotia sa au cumparat in Ploiesti un teren in suprafata de ... (vezi toată discuția)