avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt intre soti

Sotia mea a infiintat o firma in care ea era asociat unic, in timp ce eram casatoriti. Anul trecut a vandut firma. Eu am intentat recent actiune de divort. Nu trebuia sa-mi ceara si mie acordul pentru vanzarea firmei? Este inselaciune si furt intre soti?...pot s-o dau in penal? Ea spune ca firma e facuta din banii ei si ca a adus mult mai multi bani ca mine. E adevarat, dar am vreo sansa sa obtin ceva din firma?
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 15:43, 7 Iulie 2009
Eu zic ca nu este furt.
Era asociat unic si a facut ce a vrut cu partile sociale. Banii pe care i-a luat urmeaza sa intre la partaj daca nu i-ati cheltuit.
SRL-ul infiintat in timpul casatoriei este un bun comun imobil,mai mult cititi Decizia nr.178/1992 CSJ,Decizia nr.627/2001 CA Brasov,Decizia nr.29/R/2005
Nu e chiar asa...

e o problema controversata cu solutii diferite

spre exemplu:
"Referitor la suma de bani cu titlu de sulta cuvenita sotului neasociat in cadrul divortului, unele instante au apreciat ca bunurile apartinand societatii comerciale nu pot constitui obiect al impartelii daca doar unul din ei este actionar (dec.civ.nr.8/1997- C.Ap.Bacau). Alte instante au considerat ca actiunile pot fi partajate ca orice alt bun comun si ca fac parte din masa bunurilor devalmase, insa cu aplicabilitatea dispozitiilor din materia societatilor comerciale; astfel, instanta a stabilit ca partile sociale la S.R.L., S.C.S., si S.N.C., desi sunt bunuri comune, nu pot fi atribuite sotului neasociat, urmand ca el sa primeasca sulta, luandu-se in calcul valoarea patrimoniului societatii comerciale si rezultatele economice financiare stabilite prin expertiza, pe cand actiunile societatilor de capitaluri pot fi atribuite si sotului neasociat(dec.civ.nr.8292/1999- C.Ap.Craiova)"
sensiblues a scris:

Anul trecut a vandut firma. Eu am intentat recent actiune de divort.


Cum s-a spus mai sus. A vandut firma cu mult inainte de divort. Ideea este daca putea sa o vanda fara acordul sotului atunci cand erau casatoriti.
Eu zic ca da.
Probabil am citit printre randuri.
Yep. si eu zic ca putea fara nicio problema

Alte discuții în legătură

Partaj Adrianaing Adrianaing Buna seara!Ma intereseaza, in caz de partaj, care sunt drepturile sotiei neasociate din firma sotului acesta fiind asociat unic,, in conditiile in care firma ... (vezi toată discuția)
Partaj srl cautraspuns cautraspuns Buna ziua. In fapt, unul dintre soti este asociat unic in cadrul unui SRL cu asociat unic. Celalalt sot nu a fost niciodata angajat al acestei societati, ... (vezi toată discuția)
Partaj claudia_pop79 claudia_pop79 buna ziua doresc sa fac partajul cu fostul sot, si in timpul casatoriei am cumparat un apartament in constanta si el a facut o firma ca asociat unic si are ... (vezi toată discuția)