avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului

as avea mare nevoie de ajutorul dv. Problema mea este urmatoarea: .sunt in cautarea unei garsoniere si am dat peste o oferta f interesanta (prin intermediul unei agentii imobiliare ) uscatorul unui bloc,transformat in apartament cu 1 camera.momentan este la rosu (si tocmai de aceea are un pret desctul de atractiv) ,blocul este construit ''in trepte'' pt ca exista apartamente pe acelasi etaj cu acest uscator.ceea ce doresc sa aflu este ce acte trebuie sa existe pentru ca aceasta modificare sa fie legala, si ca vazatorul sa aiba drept in totaliteate de proprietate, pentru ca nu vreau sa ma trezesc ca dau banii si de fapt nu e nimic al meu. respectivul neavand drept de vazare..mentionez ca apartamentul urmeaza sa fie predat la cheie fiind momentan necesar doar un avans de 15%(la inceierea unui pre-contract).deasemeni daca puteti sa-mi spuneti ce alte probleme trebuiesc verificate in aceasta situatie (inafara documetelor obisnuite in cazul tranzactiilor imobiliare )
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:27, 6 Iulie 2009
Din ce am inteles eu doar amenajarea uscatorului este la rosu, blocul fiind deja executat. Daca este asa cel care vinde trebuie sa fi cumparat de la ceilalti proprietari cota lor parte pe acel uscator (prin intermediul Asociatiei de Proprietari probabil). Daca este asa si are intabulat acest drept de proprietate este in regula si puteti cumpara. Mai departe treaba cu autorizatie de construire si toate celelalte sunt problema lui atat timp cat spatiul il veti primi la final. Aveti grija sa fie intocmita si modificarea de cadastru de dupa receptie si luarea in evidente la directia taxe si impozite.
Daca este situatia cu blocul in executie s-a explicat mai sus. Detaliati si mai vedem.
D-nule Felix 34 ,daca nu ma insel forumul se numeste Asociatii de Proprietari/locatari . Din mesajul initial reiese faptul ca doar uscatorul este la rosu. Desi afirmati in mod gratuit ca sint superficial , nu vad legatura intre " bloc care nu este terminat, el fiind construit in trepte " . Nu stiu pe ce baza ati dedus dumneavoastra acest lucru (probabil ca pe baza desenelor efectuate cu creioane colorate ).
Va rog ca pe viitor sa va abtineti de la atacuri la persoana si sa incercati sa va exprimati parerea strict la subiectul in discutie .
Va multumesc

CONSTANTIN CAMILAR
administrator
AS.PRO MANAGER S.R.L. IASI
Servicii Profesionale de Administrare Imobile
Tel : 0721.291252 ; 0742.920192 ;
E-mail : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com
bule1963
cred ca fraza urmatoare spune destule despre superficialitate
Desi afirmati in mod gratuit ca sint superficial , nu vad legatura intre " bloc care nu este terminat, el fiind construit in trepte "

daca dvs intelegeti ceva din ea este numai datorita faptului ca stiti ce-ati vrut sa spuneti, dar de aici nu se intelege intre " bloc care nu este terminat, el fiind construit in trepte " si ce anume ???
precum am mai scris si mai sus, ma vad nevoit sa repet .... un bloc care nu este constituit ca asociatie de proprietari (este asociatie de proprietari sau nu este nici una nici alta,dupa cum am aflat azi ca mai exista astfel de situatii) nu functioneaza dupa legea 230/2007 si HG 1588/2007 ... deci sfatul dvs era eronat in acest caz
faptul ca sintem pe forumul Asociatii de proprietari / locatari nu inseamna ca cele doua entitati se supun aceleiasi legi a asociatiilor, ele au legi de functionare diferite. pe acest forum se discuta problemele ambelor forme de organizare, dar raspunsurile trebuie sa fie date in conformitate cu statutul lor ... o A.L nu functioneaza pe baza legii 230 si HG 1588, la fel cum o A.P. nu functioneaza pe baza legilor A.L (care or fi ele, ca nu m-a interesat deloc) asta trebuia sa intelegeti.
va respect raspunsurile corecte date in majoritatea cazurilor, dar de aceasta data chiar nu aveti dreptate
Cred ca este irelevant ce fel de asociatie este. Ca sa poti cumpara trebuie sa ai acordul tuturor proprietarilor deoarece fiecare detine o cota parte din acel spatiu. Nu este ca atunci cand acel spatiu se inchiriaza si se poate face doar cu acordul majoritatii.
se pare ca nu ati citit cu atentie legea 230 ... in cazul asociatiilor de proprietari , NU SE POT CUMPARA SPATII DIN PARTEA COMUNA A ASOCIATIEI.
exista citeva topicuri pe aceasta tema pe acest forum, unde veti gasi dezbaterile pe aceasta tema ... este cazul uscatoriilor. in privinta asociatiilor de locatari, nu stiu ce prevad legile in aceasta privinta si nu-mi dau cu parerea.

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul ivascudoru ivascudoru Buna ziua.Am o intrebare pentru...cine ma poate ajuta. Cum este corect? Intr-o scara cheltuielile sa se imparta pe nr. de apartamente sau pe nr de ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc mfrincu mfrincu buna ziua, am descoperit recent forumul dumneavoastra si am si eu o intrebare. locuiesc la ultimul etaj la bloc si am probleme cu acoperisul in dreptul ... (vezi toată discuția)
Statutul asociatiei de proprietari popcrys popcrys Ma intereseaza daca legea 230/2007 si normele de aplicare hg1588/2007 prevad ca anexe statutul asociatiei de proprietari si acordul de asociere . Mentionez ... (vezi toată discuția)