avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP gresit

Buna ziua. Anul acesta (la 24 de ani) am descoperit ca ultimele 3 cifre din cnp-ul din buletin difera de cele din certificatlul de nastere. Am mers la evidenta populatiei si mi s-a schimbat certificatul de nastere (oare nu era mai logic ca buletinul sa se schimbe?). Problema este ca eu pe diploma de bac am cnp de pe vechiul certificate, iar acum trebuie sa imi ridic diploma de la facultate care are din pacate acelasi cnp. Deoarece diploma de la facultate inca nu o am am mers la facultate sa le spun situatia si au zis ca nu au ce face, ca nu se poate modifica si ca nu este problema lor. Singura solutie pe care au gasit-o a fost sa astept sa imi ridic diploma si apoi sa merg cu ea la evidenta populatiei si sa le spun sa imi modifice din nou certificatul cu vechiul cnp si buletinul cu acelasi...dar din moment ce prima data cei de la evidenta populatiei au spus ca nu au cum sa imi modifice buletinul acum de ce ar face-o? ce pot face?
CNP-ul din buletin nu vi-l mai schimba nimeni. Eventual dupa ce ridicati diploma de la facultate, formulati o cerere in care explicati greseala, depuneti copii dupa certif.de nastere, vechi si nou precum si dupa buletin si solicitati rectificarea CNPului din diploma . La fel procedati si cu diploma de bacalaureat.CNP-ul nu se modifica dupa diploma de bac. Probabil ca s-a constatat ca prima data vi s-a atribuit gresit si de aceea s-a necesitat a fi schimbat.
Am vorbit si la facultate si la rectorat si degeaba, am mers cu copii de pe ambele certificate si am intrebat daca pot sa fac o cerere sa mi se schimbe cnp-ul sau sa mi se anuleze diploma si sa mi se faca o alta(chiar si la anul) si au zis ca nu am ce face, ca in momentul in care am inceput facultatea eu le-am adus un certifcat valid, si ca toate actele din facultate au la baza acel cnp.Au zis ca eu sunt de vina cu am verificat actele...dar ma intreb oare la cate institutii (liceu, facultate, camin, rectorat) am depus dosare ei de ce nu au verificat actele? Ma gandesc sa nu am problem mai tarziu dat fiind faptul ca eu in perioada liceului si facultatii sunt inregistrata cu un alt cnp..
Nu e vorba ca veti avea probleme ci de faptul ca de fiecare data veti fi nevoit a da explicatii. Eventual puteti cere o adeverinta de la evidenta persoanelor cum ca ati figurat in baza de date cu 2 CNPuri si de fircare data sa faceti dovada cu adeverinta. Trebuie sa formulati o cerere la SPCLEPul de la locul dvs. de domiciliu prin care solicitati a vi se elibera o adeverinta din care sa rezulte CNP-urile cu care figurati in RNEP. Aveti nevoie de cartea de identitate, un timbru fiscal de 5 lei si plata unei taxe de verificare in suma de 1 leu la impozite si taxe.
Multumesc frumos. O sa merg sa vad ce rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere gresit dor_42 dor_42 Buna ziua, La 47 de ani si am descoperit ca data nasterii din certificatul meu este gresita.Drept urmare toate diplomele mele sunt gresite si evident am ... (vezi toată discuția)
Schimbare cnp otonel otonel Salutare la toata lumea Am si eu o problema ,nu stiu cum de s-a nimerit sa mi se intample mie ca am inteles ca sunt catva in tara la fel ca mine Problema ... (vezi toată discuția)