avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COTE PARTI SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COTE PARTI SUCCESIUNE

Buna ziua,
Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si as dori sa ma recasatoresc cu un barbat care este divortat si are un copil din prima casatorie incredintat fostei sotii.As dori sa stiu daca fiul viitorului sot va avea dreptul la apartament dupa decesul tatalui sau si ce cota va avea.
Cel mai recent răspuns: nicoleta17 , utilizator 15:06, 28 Iulie 2015
Copilul sotului nu va avea dreptul la apartament deoarece este bun propriu obtinut anterior casatoriei cu tatal lui, drept de mostenire va avea doar copilul dvoastra.

Chiar si in cazul decesului dvs. inaintea tatalui sau, copilul acestuia nu va avea drept asupra apartamentului dvoastra.
In cazul decesului Dvs, vor veni la mostenire fiica Dvs. impreuna cu sotul supravietuitor (acesta din urma avand o cota de 1/4), fiind si mostenitor rezervatar, nu puteti dona sau lasa testament numai in favoarea fiicei. O solutie ar fi sa faceti acte de proprietate fiicei Dvs.(vanzare-cumparare sau donatie) inainte sa va casatoriti.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
Claudia Petruc, Avocat
Cel mai sigur alegeti regimul matrimonial al separatiei de bunuri adica bunurile proprii fiecarui sot raman mostenire propriilor copii.

In cazul regimului matrimonial al comunitatii de bunuri puteti dona fiicei bunul propriu si in timpul casatoriei.
gresiti @ cyan, regimul matrimonial ales nu are legatura cu mostenirea.
Nici nu are de ce sa aleaga regimul separatiei de bunuri, ca bunul e propriu, iar dreptul de creanta iar nu e anulat de acea conventie, daca omul contribuie la plata ratelor.
de vandut nu puteti vinde sau dona acum fiicei ca aveti interdictie inca 4 ani, apoi nu va fi banca de acord.
cea mai buna varianta pt moment imi pare a fi.. sa nu va casatoriti.

Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
gi-jane2, moderator
Aveti dreptate, nu m-am mai gandit ca exista si credit. Am considerat casa ca este doar bun propriu fara credit PC. Solutia sugerata cred ca este mai "indicata".

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)
Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel ... Florin_Marian Florin_Marian Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel încât soțul meu să nu aibă drepturi asupra lui? Urmează ca apartamentul să-l donez fiicei ... (vezi toată discuția)