avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Pledoarie (pentru analiza la facultate)
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Pledoarie (pentru analiza la facultate)

Buna seara! Am nevoie de o pledoarie a avocatilor acuzarii sau apararii(nu conteaza cazul) pentru un referat la facultate-examenul constand in "analiza unei pledoarii"...Tot ce am gasit pana acum a fost doar descrierea cazurilor sau chiar rechizitorii,insa nu si pledoarii .Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
ioanaungureanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanaungureanu , utilizator 18:48, 20 Iunie 2015
Stimată forumistă, pornește de la definiția pledoariei- și creionează ceeace dorești să spui în așa fel încât să poți realiza un așa numit discurs de persuasiune. Căci ce altceva înseamnă o pledoarie decât susținerea argumentată a părții pe care o reprezinți în așa fel încât să câștigi procesul.
Dacă aștepți să-ți facă cineva o pledoarie niciodată nu vei reuși să câștigi o cauză. Gândește singură și în momentul susținerii pledoariei, argumentează în așa fel ca și cum ar fi în joc situația ta.Nu mai sunt la modă pledoariile dramatice cu care ne-au încântat marii maeștrii ai barei dar au rămas așa numitele CONCLUZII scrise și orale, pe care le susții la finalul procesului.și prin persuasiune , contracarezi partea adversă.
Fă-ți singură tema , stabilind care parte o susții, pe scurt situația de fapt și apoi temeiurile de drept aplicabile în susținerea argumentării, temeiuri aplicabile situației și cu care îți susții clientul Vezi și aplică cele 6 arme ale persuasiunii și implică-te, nu aștepta.
Domnisoara daca sunteti studenta la drept ar trebui sa stiti ca in sistemul de drept romanesc nu exista avocati ai acuzarii ci procurori.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!! Tin sa precizez ca eu nu astept sa-mi faceti tema,eu caut in continuare,tot ce am facut a fost sa va adresez o intrebare si anume daca stiti cumva unde se gasesc pledoarii(fiindca asta ne-a cerut,sa aducem o pledoarie).Puteati foarte simplu sa-mi raspundeti cu un "Nu stiu" sau chiar deloc,sunt in anul I si poate uneori am nevoie ca cineva sa ma indrume...Nu am nevoie sa ma corecteze cineva sau sa ma judece si nici sa-mi rezolve tema.NU AM CERUT ASTA!! Dar asa e in Romania,mai bine critici decat sa ajuti(chiar si cu o simpla informatie).Multumesc!!
Eu unul, vă doresc succes. Căutând, poate o să găsiți ce doriți. Eventual încercați la ICCJ sau la CA, pe viu, adică asistând și luând notițe. Sunt destule ședințe la care se pun Concluziile adică cum ar fi pledoarie pro sau contra
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema lui protagoras Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Istoria consemneaza dilema in care s-au gasit judecatorii atenieni, atunci cand au avut de judecat un proces initiat de sofistul Protagoras in contradictoriu ... (vezi toată discuția)
Pledoaria avocatului in contextul actual Andrei Dina Andrei Dina Stimati colegi, as vrea sa stiu si parerile voastre referitor la actul pledoariei in sine. In contextul actual in care judecatorii sunt bombardati cu dosare, ... (vezi toată discuția)
Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun\'\'?[b]Ma refer la procesul penal.[/b] Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea ... (vezi toată discuția)