avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoritatea de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoritatea de lucru judecat

cine poate stabili dupa incheierea unui recure daca cele doua hotarari judecatoresti folosite de judecator ca autoritate de lucru judecat indeplinesc confitiile legale?
Mentionez ca in decurs de 5 ani procesul (acelasi) a fost judecat de 7 complete de judecata care au respins acesta exceptie
imi este de mare folos daca vreti sa-mi raspundeti
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:22, 23 Iunie 2015
Trebuie vazuta motivarea pentru a se putea da un raspuns corect.
as vrea un raspuns fara sa vedeti motivarea
exista pe lumea asta o autoritate care sa spuna daca o hot.jud .are calitatea de autoritate de lucru judecat s-au este abuziv folosita?
de exemplu: av poporului sau min justitiei, sau ins judiciara etc
Are cineva aceasta competenta?
Intelegem libertatea de a judeca, dar in baza legala
multumesc!
dogarudobra a scris:

de exemplu: av poporului sau min justitiei, sau ins judiciara etc

Nu, nici unul dintre cei enumerati. Judecatorul este "suveran" pe cauza supusa judecatii lui, iar hotararea judecatoreasca poate fi atacata doar prin caile de atac prevazute de lege.
Inspectia judiciara poate fi sesizata doar cu privire la abateri disciplinare, insa niciodata nu se pronunta in dosar, in cauza supusa judecatii.
Nimeni nu mai poate stabili, s-a stabilit in cursul procesului.
La d-voastră se cam amestecă noțiunile.
În primul rând am înțeles faptul că ați avut un proces care a durat 5 ani.care a ajuns la ultima cale de atac, recursul.
Judecătorii au folosit la pronunțarea hotărârii acesteia , alte două hotărâri care le-au considerat ca având autoritate de lucru judecat ?Parcă așa v-ați exprimat.
E f. neclar ceeace ați scris d-voastră.
Dar despre autoritatea de lucru judecat - acesta este efectul unei hotărâri, definitive, care nu mai pot forma obiectul unui nou proces care are aceleași părți, același obiect și aceeași cauză.Acum vedeți și d-voastră, dacă cele 3 elemente din acțiunile pe care le aveți sunt aceleași- identitate de p.o.c. Părțile sunt f. ușor de verificat- aceleași nume, la obiect și cauză este mai greu deoarece în cazul în care nu au același temei de drept(același motiv ) nu mai este autoritate de lucru judecat. Ș.A.M.D.
Verificarea hotărârilor judecătorești s-a făcut prin fiecare cale de atac respectiv hotărârea de la fond a fost verificată prin apel iar cea din apel a fost verificată de către instanța de recurs.

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat socrate111 socrate111 buna ziua .intrebarea mea este daca se poate invoca in cel de-al doilea proces inceput intre aceleasi parti ,avand acelasi obiect si aceeasi cauza \"autoritate ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)
Se mai poate acorda posibilitatea achitarii taxei de timbru in apel desi termenul a expirat? gheorgheangelica gheorgheangelica paratul a solicitat amanarea termenului de judecata pentru angajarea unui aparator. La termenul de judecata, dosarul nu a fost apelat pe lista de amanari, ... (vezi toată discuția)