avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoritatea de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoritatea de lucru judecat

cine poate stabili dupa incheierea unui recure daca cele doua hotarari judecatoresti folosite de judecator ca autoritate de lucru judecat indeplinesc confitiile legale?
Mentionez ca in decurs de 5 ani procesul (acelasi) a fost judecat de 7 complete de judecata care au respins acesta exceptie
imi este de mare folos daca vreti sa-mi raspundeti
Multumesc!
ma simt mai bine cand primesc sprijin
Lucrurile stau asa:
- o hotarare "folosita" ca autoritate de lrcru judecat nu era definitiva
Aceasta a fost atacata cu recurs . Acesta a fost admis si trimisa cauza spre cercetare la parchet
Avea aceiasi parati, insa cauza era - tulburare de posesie pt acelasi teren
- a doua hotarare folosita" ca autorit de lucru jud avea drept cauza fals si uz de fals in documente oficiale
Avea in plus inca doi parati, pe primar si cadastristul primariei care falsificase schitele parcelere ale aceluiasi teren
Consider ca cele doua hotarari folosite de instanta de recurs nu indeplinesc calitatea de autoritate de lucru judecat conf legii
Si alte documente s-au folosit ilegal impotriva mea in acest dosar de revendicare
Cauza a fost trecuta prin 7 complete de judecata in cinci ani, fara ca eu sa recuzez vreunul si toate exceptiile de autoritate de lucru judecat au fost respinse de catre toate completele
Atunci in Ro cum este justitia suverana?
Nu trebuie sa se bazeze pe lege in momentul cand decide, sau suveran inseamna fac ce vreau ca sunt judecator
Din acest motiv sunt ingrijorata, mi-a luat dreptul la proprietate si o gramada de bani drept cheltuieli de judecata fara sa se tina cont de art de lege care spune despre valoarea pricinii
As vrea sa-mi spuneti in situatia de mai sus cum raspunde judecatorul?
Acordati interes pt intrebarea mea
Multumesc!

Raspunde in fata CSM, raspunde penal... depinde. Intrebarea dv. e neclara si fara rost, s-a judecat procesul, mai puteti ataca in cai extraordinare cu sanse foarte mici sau la CEDO.
Nu vad cum sa faceti revendicare in civil cu tulburare de posesie in penal, insa nu stiu situatia de fapt.
Cat despre hotararea definitiva, aceasta este hotararea data in apel. Dupa cele expuse de dv., e corect cf. legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat socrate111 socrate111 buna ziua .intrebarea mea este daca se poate invoca in cel de-al doilea proces inceput intre aceleasi parti ,avand acelasi obiect si aceeasi cauza \"autoritate ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)
Se mai poate acorda posibilitatea achitarii taxei de timbru in apel desi termenul a expirat? gheorgheangelica gheorgheangelica paratul a solicitat amanarea termenului de judecata pentru angajarea unui aparator. La termenul de judecata, dosarul nu a fost apelat pe lista de amanari, ... (vezi toată discuția)