avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imbogatire fara justa cauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imbogatire fara justa cauza

In urma cu cativa ani am facut un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. La acea vreme nu stiam ca batranii care pozau in niste bieti amarati sunt de fapt niste rauvoitori foarte versati in arta simularii. In fine in afara de casa pentru care am facut actele atunci , batranii ne spuneau de niste terenuri care vor deveni ale noastre cand se va face succesiunea. Asata a fost atunci. Eu am investit foarte multi bani pentru a remedia viciile de constructie ale casei vicii care nu s-au vazut atunci si din aceasta cauza am ajuns la propriu in sapa de lemn (executare silita, poprire pe venituri). Desi mi s-a spus sa nu-mi fac probleme ca tot ce voi primi(terenuri)va compensa toate cheltuielile mele, de cateva luni niste nepoti care nu treceau pe la batrani nici macar de sarbatori au inceput sa dea tarcoale si i-au convins (nepotul chiar s-a internat in aceiasi rezerva a spitalului cu batranul 2 saptamani) sa le faca acte pe teren desi mie mi s-a spus ca valoare actelor depaseste 20 000 ron si nu au cum sa-mi faca mie acte(nu valoreaza atat actele ci doar 500 -1000ron). Dar se pare ca petru nepoti are bani. Pentru acest fapt ma consider indreptatit sa-mi recuperez si eu banii investiti pentru ca e firesc sa primesc o proprietate corespunzatoare pentru a avea grija de ei nu o ruina care sa-mi toace banii. Cum sa procedez in acest caz? Va rog sa-mi raspundeti doar daca aveti experienta in domeniu. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters287513 , utilizator 22:19, 10 August 2015
In primul rand, in cazul expus nu sunteti in prezenta imbogatirii fara justa cauza.


mariusilin a scris:
In fine in afara de casa pentru care am facut actele atunci , batranii ne spuneau de niste terenuri care vor deveni ale noastre cand se va face succesiunea.

Cand vorbim de succesiune, vorbim despre succesibili. Dvs. puteti avea calitatea de mostenitori, in urma unui posibil deces al batranilor? Cum sa devina terenurile ale dvs. la succesiune, exceptand ca ati fi fost mostenitori?


mariusilin a scris:

Eu am investit foarte multi bani pentru a remedia viciile de constructie ale casei vicii care nu s-au vazut atunci ...

Pentru viciile constatate aveati la indemana (poate inca aveti, dar trebuiesc mai multe informatii) actiuni in instanta, fie in rezolutiunea actului, fie in reducerea/adaptarea prestatiilor.


Insa, marea problema a contractului incheiat este alta si anume face parte din categoria actelor juridice aleatorii, in care atentie, una din parti are sansa castigului (in cazul in care batranii decedeaza repede), insa are in egala masura si expunerea totala la riscul pierderii (in cazul in care batranii traiesc 120 ani). :tooth:
Exemplu: stiu caz in care, pentru irezistibila casa, au fost luati batrani in intretinere, la 72 ani ai acestora (toata lumea spera ca in cativa ani sa se curete, maxim 2-3, erau si bolnavi), dar azi batranii au 97 ani (intre timp s-au curatat debirentierii ...asta-i viata, asta-i riscul la care s-au expus). Asta a fost ca fapt divers!




mariusilin a scris:

Cum sa procedez in acest caz? Va rog sa-mi raspundeti doar daca aveti experienta in domeniu.

Nu am experienta in domeniu, dar totusi mi-am permis sa va raspund si sa va dau astfel posibilitatea de a cugeta un pic, in vederea discutiei ulterioare cu un specialist :worthy:
Daca aveti un contract acesta trebuie respectat.
Daca l-ati respectat mergeti la avocat.

Daca nu ati respectat contractul nici avocatii nu cred ca va pot apara decat daca dovedesc ca ati respectat contractul...

Adica tot de contract e vorba ca sa intelegeti...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca aveti un contract acesta trebuie respectat.
Daca l-ati respectat mergeti la avocat.

Daca nu ati respectat contractul nici avocatii nu cred ca va pot apara decat daca dovedesc ca ati respectat contractul...

Adica tot de contract e vorba ca sa intelegeti...


Sa inteleg ca eu nu am niciun drept. Daca eu cu sotia mea si cei doi copii tratam batranii asa cum ne trateaza ei zburam din casa imediat. Sau sa inteleg ca daca am fost inselat cu casa trebuie sa-i insel si eu cu intretinerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager madina71 madina71 Buna ziua! O cunostinta (75 ani) a incheiat un contract de intretinere cu un nepot si cu sotia acestuia in urma cu 2 ani. Dupa cateva luni batrana a avut un ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare ameliaz ameliaz Buna ziua, Bunicul meu detine o casa la care are act de proprietate pe casa iar terenul este dat in folosinta de primarie( asa a cumparat casa),bunica a ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar cu uzufruct viager cipriang4s cipriang4s Buna ziua,numita C M. a incheiat un Contract de partaj voluntar prin care ia lasat casa unui nepot cu instituirea uzufructului viager!Nepotul nu a ingrijito pe ... (vezi toată discuția)