avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan 1.45
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan 1.45

buna ziua, pe 15 aprilie am fost prins baut la volan, dupa rezultatele analizelor de sange am avut 1,45 la prima recoltare si 1,20 la a doua. Din ce am inteles sunt sanse sa primesc o pedeapsa cu suspendare (nu exista antecedente penale, am colaborat cu autoritatile etc), si sa mi se suspende carnetul pe un an. Intrebarea mea este daca perioada in care am carnetul retinut se va lua in considerare la pedeapsa finala si se va scadea din aceasta? ex: au trecut aproape 2 luni si jumatate de cand este retinut si probabil ca voi fi chemat la procuratura prin iulie, pana atunci se aproape 4 luni, asta inseamna ca voi putea recupera carnetul peste 8 luni, adica prin martie 2016? Multumesc.
Totul se calculeaza de la momentul condamnarii de instanta.
Buna ziua,
Un an de la pronuntare sau de la liberare (daca instanta nu arata atata bunavointa cat sperati dumneavoastra) adica dupa ce se pronunta sentinta. pana atunci pot trece cativa ani functie de cat de incarcate sunt instantele. Nu parchetul (procuratura pronunta sentinta ci judecatorul in instanta.
Aveti de stat fara covrig.
Asta este, alcoolul si covrigul nu se inteleg.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Daca veti fi condamnat cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, permisul se anuleaza de la hotararea ramasa definitiva, nu se suspenda. Puteti sustine examen pentru un nou permis, in termen de un an de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare 8 luni - redobandirea dreptului de a conduce EritroxylonX EritroxylonX Buna ziua, am si eu o mica intrebare (ca intotdeauna). Am spus acum ceva timp problema prietenului meu cu caracterizarea. A fost la proces, a fost judecat si i ... (vezi toată discuția)
Conducerea pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,20 g/l alcool pur in sange ramiro86 ramiro86 Fiti amabili...imi poate cineva traduce si mie urmatoarea hotarare judecatoreasca in urma conducerii sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie de 1,20 ... (vezi toată discuția)