Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cu o dilema.
Doresc sa cumpar un teren ... si sa-l pun pe numele fiului meu in varsta de 4 ani, va rog sa-mi spuneti daca este legal si se poate face acest lucru si ce rol voi avea eu in acte. (de ex. daca vreau sa facem contract cu cei de la curent/lumina se poate face contractul ,daca este teoretic proprietar fiul meu de 4 ani?). Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut sau pasii care trebuie sa-i urmez.
Si mai deranjez cu o a doua intrebare ma intereseaza la fel de mult si are legatura cu prima intrebare.
Daca am un credit pe numele meu si din motive personale plata creditului intarzie... imi poate afecta proprietatea pusa pe numele copilului meu?
Va multumesc tuturor pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Cu stima.
Dvs il veti reprezenta pe copil la cumparare si ulterior in orice alt contract sau cereri.
Pt ca fiul nu are bani proprii , e nevoie de un procurator e fonduri care nu e indicat sa fiti dvs daca vreti sa ramaneti cu terenul, ci un bunic sau altcineva din familie.
Depinde de cauza actului, motivatia pentru care doriti trecerea terenului pe numele copilului de 4 ani. depinde din ce bani se cumpara terenul, concret. Depinde ce scop urmariti dv., ca parinte...
In anumite cazuri, legat de raspusurile la nelamuririle de mai sus, da, creditorul ar putea ataca proprietatea dv. pusa pe numele copilului. Din modul in care v-ati exprimat, pare ca e ilicita cauza actului de ”trecere” a terenului pe numele copilului.
Casa copil
daniroxana
Buna ziua. Numele meu este Gabriela. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. Sunt divortata din 2008, avem impreuna un copil de 14 ani si o casa, nu ... (vezi toată discuția)