avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Montare contor gaze in dreptul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Montare contor gaze in dreptul vecinului

Buna seara! Mă confrunt cu o situație dificila si rar întâlnită aici pe forum.
In urma cu câțiva ani am facut branșamentul la gaze la comun, împreună cu vecinul meu desi nu îmi doream acest lucru; am fost constrâns la acea vreme deoarece nu doream sa fac branșamentul la gaze (nu intenționam să folosesc asa ceva) si i-am facut acest beneficiu sa plătească pe jumătate prin acest branșament comun iar pe mine m-ar fi costat mai mult ulterior sa fac un proiect la primărie să spargă trotuarul si ar fii durat mai mult. Am vrut sa plătesc singur, să am bransamentul in cealaltă parte a casei pentru ca am portile de acces pentru masina lângă acest vecin însă m-a convins sa facem împreună pentru că mi-ar fi dat voie sa o pun peste a lui fara sa ii cer un acord notarial la vremea respectivă. Acum relațiile nu mai sunt deloc bune intre noi si nu pot obține un acord notarial sub nicio formă. Portițele se deschid in exterior iar cutia nu se poate misca asa ca m-am gândit sa o pun deasupra gardului cu un suport sudat însă aceasta soluție nu este acceptată de distribuitorul de gaze pentru ca are o inaltime maxima de amplasare sau sa sudez suportul pe stâlpul de la portile mele însă cutia sa intre in dreptul vecinului pt a se deschide si poarta mea, in acest caz cutia este fixata pe gardul meu dar in dreptul vecinului pe domeniul public, pe strada. Asa mă gândesc ca pot evita acordul notarial pentru ca nu este fixata pe gardul lui ci pe stâlpul porților mele.
Menționez ca are deschidere de 12 metri la trotuar iar cutia nu ar intra decat sub 50 de centimetri in fata gardului sau dar pe trotuar si nu îl afectează in niciun fel. Deci nu este acelasi lucru ca si cum as parca masina in dreptul altcuiva dupa cum am mai auzit la cineva.
In cazul descris de mine va rog sa in spuneți daca este ceva legal sau la limita legii, o portiță deschisă si am am tot dreptul sa mă folosesc de ea. Si poate sa ma dea in judecata sau sa se ajungă la lucruri mai grave?
Mulțumesc pentru bunăvoința de care ati dat dovadă pentru a citi postarea mea si îmi cer scuze pentru timpul răpit.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
yonnootz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:38, 23 Iunie 2015
De ce nu va dau solutia cei de la gaze? Caci bransamentul trebuie sa vina cu proiectul lor si tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la reteaua de distributie gaze naturale 80raducu 80raducu Bună ziua, Am o problemă în care am fost implicat fără nici o vină. În anul 2004 în urma unui proiect și a aprobărilor de rigoare, mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Se poate bransa vecinul fara acord notarial la gaz? llacramioara llacramioara Sunt din comuna Cumpana si vecinul meu vrea sa se branseze in cutia de gaz, care este pusa la 50 de cm de hotar pe gardul meu. Acesta ne fiind gard intre mine ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate opheli_desdemona opheli_desdemona Buna ziua!As dori si eu niste indrumari in ceia ce priveste mutarea unui gard pe hotarul legal, conform actelor de cumparare.Acum 9 ani am cumparat o casa cu ... (vezi toată discuția)