avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vodafone modifica unilateral contracte in derulare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vodafone modifica unilateral contracte in derulare

Salutare!
Dupa cum ati citit si in titlu, in ultimele saptamani Vodafone Romania a inceput o ampla campanie fara precedent in istoria acestei companii, campanie de modificare unilaterala a anumitor contracte aflate in derulare. Este vorba despre abonamente RED care au fost contractate in perioada aprilie.2014 - octombrie.2014 (cu aproximatie).

Cum se prezinta situatia...va voi descrie aici.
Printre abonatii care au "tras lozul necastigator", ma aflu si eu (probabil pentru ca petrec 365 zile/an in Roaming...). Am un abonament RED45 contractat in luna Mai.2014. Beneficii: nelimitat minute/SMS national, 4GB internet national/Roaming, 1000 minute apeluri international/Roaming. Contractul a fost intocmit pe termen nelimitat, dar cu o perioada minima de 2 ani.
Dupa doar un an de contract, adica acum 2 saptamani, am primit de la Vodafone urmatoarea notificare unilaterala: abonamentul Dvs. devine RED49 (crestere de 10% la pret), iar beneficiile...atentie: nelimitat minute/SMS national, 600MB internet in Roaming (reducere de aprox. 7 ori a traficului de date in Roaming), 200 minute in Roaming (reducere de 5 ori a minutelor in Roaming).

Contractul este inca in derulare si nu sunt singurul client care trece prin aceeasi situatie, multi clienti Vodafone se plang de problema asta pe forumuri.

Am o petitie formulata catre ANPC la care astept solutionare, deoarece aceasta actiune abuziva a Vodafone Romania este fara precedent, din punctul meu de vedere.

Intrebarea mea pentru toti cei care au citit aceste informatii este: cat este de legala aceasta actiune a Vodafone? Au dreptul sa modifice beneficiile contractuale atata timp cat s-au angajat prin contract sa furnizeze, pentru o anumita suma, o anumita cantitate (trafic internet/minute)? Atata timp cat contractul este in desfasurare, prevederile contractuale trebuie respectate de ambele parti, consider eu.

Ce sanse de castig credeti ca pot avea in Instanta? Deoarece intentionez sa actionez in justitie aceasta companie, in cazul in care nu voi fi multumit de solutionarea ANPC.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
ContSters362939, utilizator
Salut.
Sunt intr-un caz similar cu un abonament RED25. Intentionez sa inregistrez o plangere la ANPC. Stie cineva daca Vodafone poate modifica contractele unilateral?
Puteti posta aici ce raspunsuri primiti de la ANPC sau alte noutati pe acest topic?
Salut Razvan!
Sfatuiesc pe toti cei care se afla in situatia mea sa urmeze toate procedurile legale pentru a denunta abuzurile la care sunt supusi de catre Vodafone Romania.

In primul rand, trebuie sa formulezi o plangere la comisariatul teritorial ANPC din orasul in care locuiesti.
Astepti solutionarea petitiei si daca nu esti multumit de solutionare, formulezi plangere la Comisariatul General ANPC de la Bucuresti.

Astepti solutionarea de la ANPC Bucuresti si daca nu esti multumit de solutionare, formulezi plangere la Instanta de Judecata din orasul in care te afli.

In acelasi timp, te sfatuiesc sa depui o plangere si la asistentapentruconsumatori.ro
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
ContSters362939, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune firma de telefonie mobila - cer consultanta tot tot Buna ziua, Sunt profund indignat de cum isi inseala VODAFONE clientii in anul 2013. Concret: - posed cartela Vodafone - activat extraoptiunea Flexi 6 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone valentin-hrubi valentin-hrubi Buna ziua, problema e in felul urmator, am un abonament la vodafone de 3 ani si ceva cu minute si internet in roaming. Nu am avut nici o problema pana acum ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare plata daune/interese de catre companie telefonie mobila ovi47 ovi47 Buna ziua, In anul 2013 am reinoit cu Vodafone contractul pentru servicii de telefonie mobila,achizitionand,totodata,si un telefon la pret subventionat,pentru ... (vezi toată discuția)