avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce acte imi trebuie sa scoat masina de la impozit sau ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce acte imi trebuie sa scoat masina de la impozit sau sa o radiez

salut acum ceva timp am cumparat o masina am facut contract de vanzare cumparare cu proprietaru eu am fost si am declarato la impozit dar nu am trecuto pe numele meu acum vreau sa o scot ca nu o mai folosesc ce acte imi trebuie sa o scot sa nu mai platesc taxele ??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 24 Iunie 2015
dani3ls a scris:
... acum vreau sa o scot ca nu o mai folosesc

Impozitul pe proprietate (auto, in cazul de fata), nu este un impozit pe folosinta, ci pe dreptul de proprietate, adica pe faptul ca aveti masina, ca o folositi sau nu, este problema dvs.
dani3ls a scris:


am fost si am declarato la impozit dar nu am trecuto pe numele meu acum vreau sa o scot ca nu o mai folosesc ce acte imi trebuie sa o scot sa nu mai platesc taxele ???


Daca ati declarat bunul mobil la autoritatea fiscala,automat vi se impune impozit aferent auto
Aveti posibilitatea sa nu mai achitati impozit aferent bun mobil,prin cerere de radiere pe proprie raspundere

pe proprie raspundere ca ce ?

scoaterea sau radierea din evidenta fiscala a unui mijloc de transport se face in baza unei declaratii la care se anexeaza:

- factura sau contractul de vanzare-cumparare care va fi insotit de o copie a certificatului de atestare fiscala care a stat la baza instrainarii mijlocului de transport;
- certificatul de distrugere eliberat de centrul de colectare a fierului vechi;
- certificatul de radiere emis de Politie in urma instrainarii.
pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existentei fizice, scaderea de la plata taxei asupra mijloacelor de transport se face prin prezentarea unui document din care sa reiasa ca mijlocul de transport a fost dezmembrat.

asa ca nu e suficient sa nu il mai folositi, ori il duceti la fier vechi si radiati in baza documentului, ori prezentati un document de dezmebrare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca pot scoate din evidentele fiscale un autoturism fabricat in 1986 pe baza unei declaratii pe proprie raspundere data in fata ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte brebanmarius brebanmarius Buna,am vandut un autoturism pe baza unui contract de vanzare-cumparare,de mana,semnat de un martor. Persoana careia am vandut (anul trecut),nu doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Impozit auto din 2008 todoran_flo todoran_flo Buna ziua, In 2008 am avut un accident auto masina pe care o conduceam a fost avariata complet si eu am stat o vreme prin spitale. Ulterior o ruda de-a ... (vezi toată discuția)