Buna seara!O sa fiu scurt si la obiect.Recent asociatia de proprietari a primit amenda de la ITM in valoare de 10.000, deoarece administratorul nu detinea CIM!
Intrebarea mea este urmatoarea....Daca contestam in instanta amenda ce sanse de castig avem?Merita sa angajam un avocat?
Exista posibilitatea sa se modifice de catre instanta sanctiunea amenzii in avertisment.
Acum am vazut Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013) si nu scrie de nici un avertisment!Scrie negru pe alb e)primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.Poate sa modifice judecatorul legea?Ma indoiesc....
Buna ziua. Contestati amenda daca aveti un alt fel decontract cu administratorul si taxele aferente catre stat platite. Am fost in aceeasi situatie si am castigat . Administratorul si ingrijitorul aveau contracte de colaborare cu toate taxele platite la zi si penrtu ca nu aveau CIM amenda afost de 20000 lei. Dupa proces s-a transformat in avertisment .
Va multumesc mult pentru raspunsuri!Sper sa fie adevarat MBH....da' din cate am citit sunt slabe sanse....am vazut ca mai erau deschise discutii cu acest subiect si imi cer scuze ca l-am mai deschis si eu.Pe aceasta cale vreau sa-i multumesc lui Adriantot si elga50!Tot ce au spus a fost folositor si o sa transmit si eu mai departe!