avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membrii comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membrii comitetului executiv

1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere?

2. Daca nu apar in aceste tabele pot fi alesi in comitetul executiv sau in comisia de cenzori?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:02, 28 Iunie 2015
- AG poate fi convocata de comitetul executiv sau numai de presedinte. Oricum ar fi, e o convocare pentru luarea unei hotarari de catre proprietari si nu e cazul sa se formalizeze cineva despre initiatorii acestei convocari.

- AG mai poate fi convocata si de 20% dintre proprietari, in baza unui tabel de semnaturi, daca nu exista presedinte sau comitet .... sau acestia nu-si fac treaba.

- Oricum ar fi convocata o AG, ea trebuie sa indeplineasca conditia de cvorum, adica la prima convocare sa fie prezenti 50% + 1 dintre membrii asociatiei, iar daca nu se indeplineste aceasta conditie, se reconvoaca AG, iar in aceasta reconvocata se iau hotararile (sau nu se iau) cu 50% + 1 dintre cei prezenti.
Multumesc pentru precizari.
Am tot citit ca membrii CEx pot fi remunerati, ca si presedintele (acesta fiind remunerat in baza unui contract de mandat). In AG pot propune participantilor sa propuna si sa voteze aceasta indemnizatie pentru membrii CEx? M-ar interesa sa stiu cum se stabileste aceasta suma: presupun ca este pe luna, in baza carui document?
In AG puteti face orice propuneri in numele dv.

Membrii comitetului executiv pot fi indemnizati tot in baza unui contract de mandat si daca anvelopa salariala votata in AG din bugetul de venituri si cheltuieli o permite. Cuantumul acestor indemnizatii se stabileste in comitet.

Parere personala: daca presedintele are o justificare a acestei indemnizatii prin activitatea lui efectiva, atunci si membrii comitetului ar trebui sa aiba o anumita activitate specifica de care se ocupa. Nu-mi inchipui ca vreti sa-i remunerati numai pentru ca vin la sedintele de comitet....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)
Ag de completare a cex. gambette gambette Avem imprejurarea in care a fost convocata AG Extraordiara cu unul din punctele ordinii de zi de a alege inca 2 membri ai CE pntru completarea acestuia. In ... (vezi toată discuția)
Convocare ad.gen. tomasso tomasso adunarea gen.ordinara se convoaca fie de presedintele asoc. fie de com. ex.,potrivit lg.230/2007,art.23 pct.3.:reiese ca este unul si acelasi lucru pt. ca ... (vezi toată discuția)