avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie marfa si transport din Slovacia in Romania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie marfa si transport din Slovacia in Romania

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: O firma inregistrata in Romania cumpara marfa (piese de schimb mici) de la o firma din grup inregistrata in Slovacia. Marfa va fi vanduta mai departe catre un client din Romania. Un angajat al firmei din Romania se afla chiar la fabrica firmei din Slovacia la un training. Fiind vorba despre o urgenta a clientului din Romania, se poate ca marfa sa fie ridicata de catre angajatul mentionat mai sus? Care este procedura de lucru in acest caz si ce documente se pot intocmi pentru a face dovada transferului din SK in RO? Se poate face taxare inversa in acest caz?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:55, 26 Iunie 2015
da se face taxare inversa
Trebuie CMR pt transport

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie marfa din de , cu factura din gb - obligatii declarative in ro gianina.gherman gianina.gherman Buna ! In cazul unei facturi de achizitie marfa emisa de firma din GB ( cod EORI cu numar GB) , dar cu marfa produsa si ridicata de transportator din Germania ... (vezi toată discuția)
Operatiuni intracomunitare ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Am o situatie noua la care am primit de la doi consultanti solutii diferite, prin urmare apelez si la dvs. Societatea din Romania, ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)