avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa CVC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa CVC

Buna ziua,

Doresc sa va supuna tentiei urmataorea problema, in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.

In urma cu mai multi ani bunica mea a vandut un teren printr-o procura "facuta" unui intermediar. A incasat banii pentru teren insa nu a intrat in posesia contactului de vanzare-cumpare. Nu avem decat un antecontract, care nu are nicio valoare juridica acum. Terenul inca se afla pe rolul fiscal al bunicii si platim impozit pentru el. Nu am reusit sa gasim actualul proprietar al terenului.

Bunica a decedat intre timp si trrebuie sa dezbatem succesiunea. Cum putem intra in posesia unui duplicat al CVC-ului? Exista alta posibilitate sa il "scoatem" de la impozit? Vom avea oare probleme la succesiune?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Sorin_mi , utilizator 14:10, 25 Iunie 2015
Cand s-a facut vanzarea? Sub ce forma s-a incheiat actul de v/c, inclusiv procura? Terenul era intabulat? S-a cerut de la fisc certificat fiscal in vederea v/c? Cine poseda terenul azi?
Aveti actul de proprietate original pentru teren?
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
trandafir2, moderator
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Vanzarea a fost facuta in 2007-2008. Procura a fost notariala si intermediarul s-a ocupat de tot. Nu stiu daca s-a scos cert fiscal si nici nu stiu cine detine terenul. Pot presupune ca persoana care este trecuta pe antecontract.
Avem actul de proprietate original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea art.3 din decretul 167/1958 LIA_MAX LIA_MAX In urma cu 5 ani am dat procura unui domn X sa-mi vanda un teren, ulterior am aflat ca acest mandatar al meu avea un contract cu o firma in baza caruia se ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract vanzare cumparare ? Ignition2you Ignition2you Am mostenit un antecontract de vanzare cumparare din 2000 al unui teren agricol, in care figureaza ca vanzatorii au primit deja banii. Exista vreun termen de ... (vezi toată discuția)
Actiune uzucapiune sau ce trebuie facut? bejenarv bejenarv Istoric: pana in 1958, bunica din partea tatalui meu detinea 0,50 Ha teren extravilan (nu stiu cum a fost obtinut ? ca urmare a participarii bunicului in ... (vezi toată discuția)