avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In cazul meu este obligatoriu sa intre tatal o luna in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In cazul meu este obligatoriu sa intre tatal o luna in CCC?

Buna ziua.Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Urmeaza sa nasc,dar nu voi beneficia de concediu pentru cresterea copilului,tocmai de aceea optam pentru stimulentul de insertie.Vreu sa va intreb daca sotul este obligat sa isi ia acea luna libera pentru cresterea copilului?daca da,i se va desface contractul de munca pentru acea luna?
Si va rog tare mult sa.mi spuneti cand anume trebuie depuse actele pentru stimulent?mentionez ca eu voi fi in concediu post natal pana la mijlocul lunii august.Si ce acte sunt necesare,unde anume trebuie depuse.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: crisana , utilizator 18:19, 27 Iunie 2015
Pentru obtinerea stimulentului de insertie, persoanele indreptatite trebuie sa completeze o cerere, care trebuie insotita de urmatoarele documente:
- copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul (daca este cazul);
- actele doveditoare care sa ateste veniturile obtinute in ultimele 12 luni inainte de data nasterii copilului;
- dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
- orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
Detalii: www.avocatnet.ro/content/art...
1. Deoarece mama a spus ca opteaza direct pentru stimulentul de insertie, fara sa mai intre in CCC, nu mai este nevoie de:
- dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;

2. Documentele de mai sus se inlocuiesc cu dovada ca are venituri salariale (adeverinta de salariat).
Va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie deealoveady deealoveady Buna ziua! Daca dupa concediul post-natal vreau sa ma intorc la munca beneficiez de stimulentul de reinsertie sau trebuie sa-mi iau CCC mai intai. Unde se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil sabina84 sabina84 Intrebarea mea este,care sunt pasii care trebuie sa-i faca pentru a beneficia de CCC in situatia urmatoare; Copilul este nascut la data de 15 sept.2014 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie dan123456 dan123456 daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei? (vezi toată discuția)