Detin mai multe website-uri creatie proprie, nume domenii, cu marci neinregistrare si inregistrate, creatie software, creatie grafica, [etc] .. intr-un cuvant, definit ca PRODUS INFORMATIC .
Doresc sa cesionez drepturile de autor printr-un contract de Cesiune de Drepturi de Autor catre o firma, care, conform intelegerii ar trebui sa imi plateasca o suma egala cu jumatate din profitul generat de PRODUSUL INFORMATIC in ansamblul lui .
Deasemenea firma ar dori sa ma angajeze part time pentru alte servicii de marketing pentru proiectele lor .
Totul bine si frumos pana am dat de contabilul firmei respective care incearca sa ma convinga ca as face un lucru semi-legal, ca poate ar trebui sa fac un contract de inchiriere si tot felul de alte sugestii care ma incurca ... si cu o tactica de a ma speria : daca vine anaf-ul si spune ca sunt angajat mascat ... cu toate ca eu locuiesc in alt oras fata de firma si de multe ori sunt plecat din tara .
1. Intrebarea mea este daca fac ceva ilegal semnand un contract de cesiune a drepturilor de autor cu aceasta forma .
2. Daca angajarea mea part time la aceasta firma poate fi o problema pentru mine sau pentru firma respectiva, subliniind faptul ca sunt detinatorul de drept, atat a website-urilor / domeniilor, a creatiei software, a logo-urilor brandurilor samd .
3. Exista taxe forfetare in caz ca nu se genereaza nici un fel de profit / remuneratie conform contractului ?