avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume de familie

sora mea a divortat acum 15 ani. sotul ei de atunci i-a acceptat divortul cu conditia de a-i pastra numele de "x". decizia curtii stipuleaza aceasta conditie. acum dupa 15 ani, doreste sa isi schimbe numele in cel de dinainte, de fata. cei de la politie i-au spus ca trebuie sa aibe un motiv intemeiat. are unul, caci are dubla cetatenie romano-italiana, iar italienii i-au dat cetatenie pe numele de fata. are acte italiene pe un nume iar actele romanesti pe alt nume. intrebarea este: poate acea conditie din pronuntarea de divort sa o impiedice sa i se aprobe schimbarea numelui? multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:00, 27 Iunie 2015
Puteți depune o cerere de schimbare a numelui pe cale administrativă, la primăria de la domiciliul dvs. Deși motivul care vă determină pe dvs. să vă schimbați numele nu se încadrează printre motivele întemeiate prevăzute de lege, cine știe, poate veți reuși.
Cu siguranta veti reusi. Motivul este cat se poate de intemeiat, aveti cetatenia italiana pe acest nume. Cererea o depuneti la starea civila de la locul de domiciliu avut in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie dublă silviuh silviuh Salut. Nevasta-mea in romania are numele meu după căsătorie in 1994. In Italia după ce a obținut cetățenia italiana a fost obligată să reia numele de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui prin obtinerea cetateniei italiane MARIA10 MARIA10 am obtinut cittadinanta italiana prin care am revenit la numele dinainte de casatorie .Avand pasaport cu domiciliul in strainatate pasaportul expira si e pe ... (vezi toată discuția)
Cetatenia italiano Elena pelin Elena pelin Dupa doi ani de asteptare a ajuns in.sfarsit si cetatenia italiana doar ca pentru marea mea surpriza doamna de la questura di Palermo a modificato con numele ... (vezi toată discuția)