avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensarea la o tranzactie comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensarea la o tranzactie comerciala

o societate x livreaza marfa pe baza de contract la o societatea y care , in baza contractului solicita ca , contravaloarea produselor sa nu fie achitate la societatea y, ci sa se faca compensarea cu societatea z, care este in insolventa si are datorii la societatea y.Este sau nu legala compensarea?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 10:30, 27 Iunie 2015
Este legala, dar trebuie incheiat un acord tripartid in acest sens sau prin girarea unui ordin de plata sau bilet la ordin.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Iulian MANEA, Contabil
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in trei bogdan22003 bogdan22003 Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin girat Livia25 Livia25 Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. X a emis un bilet la ordin catre Y. Y a girat biletul la ordin catre Z (societate in insolventa). Aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune de creanta croitoru raluca croitoru raluca buna ziua contractul de cesiune de creanta este legal? am urmatoare speta: societatea noastra( SC Z SRL) livreaza echipamente catre SC X SRL in baza ... (vezi toată discuția)