andutza_puishor a scris:
Am facut deja asta.sentinta a fost :"instanta s-a pronuntat deja"."Mostenitorii sa depuna toate diligentele sa intre in posesia terenului."Asta cu diligentele a fost tare de tot.=D>
Contenciosul din Legea nr. 18/1991, ca de altfel intregul contencios legat de legile fondului funciar, este un contencios administrativ special. Special atat din unghiul de vedere al instantei competente sa solutioneze cererea (Judecatoria) cat si din unghiul de vedere al executarii hotararilor, care, in opinia mea, nu pot fi executate pe calea procedurii comune. Cu alte cuvinte executorul judecatoresc nu se poate substitui comisiei locale pentru ca actele de punere in posesie sunt acte pe care numai comisia locala este indreptatita sa le faca. Tocmai pentru aceste aspecte in continutul art. 64 din Legea nr. 18/1991 s-a prevazut o procedura foarte asemanatoare cu cea din art. 24 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, respectiv aplicarea unei sanctiuni pecuniare pentru fiecare zi de intarziere.
Chestiunea cu "instanta s-a pronuntat" e o prostie. Chiar daca ati mai fi avut o plangere pe art. 64 tot nu se putea respinge cu acesta motivare, intrucat hotararea nu a fost pusa in executare, iar tocmai punerea in executare era scopul si finalitatea plangerii.
Formulati o plangere la CEDO in care sa va plangeti pentru incalcarea prev. art. 6.1 din Conventie. Chiar daca e de durata aveti o bogata jurisprudenta care arata ca e obligatia statelor semnatare sa puna in executare hotararile judecatoresti.
Intre timp mai introduceti o cerere pe art. 64 din L 18/1991, poate aveti mai mult noroc. Daca se respinge, nu va lasati si faceti recurs.
P.S. Luati un avocat si eventual, pentru a fi mai usor, negociati un onorariu de succes.