avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont curent pe minus de 10 ani neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont curent pe minus de 10 ani neachitat

Buna seara,

Am rugamintea daca cineva se pricepe sa-mi raspunda la urmatoarea speta ce se poate intampla.

In 2003 X si-a deschis un cont curent in Austria pentru ca lucra acolo. Contul deschis era un cont care avea o limita de retragere pe zi suma 400 euro iar daca nu mai aveai bani in cont bancomatul afisa fonduri insuficiente si nu se mai putea retrage nimic. La un an X a revenit in tara si s-a dus la bancomat in Romania stiind ca are bani in cont a retras suma de bani. Totusi in Romania X a putut retrage mai multi bani din cont decat fondurile disponibile (nu am inteles cum dar a spus ca a mers). Vazand ca merge a incercat din nou in limita a cei 400 euro pe zi (ca doar atat ii permitea si in Romania) pana cand bancomatul i-a papat cardul. De atunci in Romania nu a primit nicio instintare nimic si nu a avut interdictie, nimeni nu i-a cerut socoteala atunci cand a mai fost plecat in concediu. Acum vrea sa lucreze iarasi in Austria.

Intrebarea este: Ce i se poate intampla daca vine in Austria la lucru avand in vedere ca trebuie sa-si deschida cont la o banca pe care el o alege pentru a putea incasa salariul?

Suma aproximativ retrasa a fost de cca 2000 euro. Practic el a retras dintr-un cont care era pe 0 suma de 2000 euro dar din Romania pentru ca in Austria bancomatul il atentiona ca nu are fonduri. :O:frantic::frantic::O
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
danielbox4, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare bani banca coriolan coriolan buna ziua,va rog sa raspundeti la o intrebare.detin cont si card valuta la o banca din tara,fac deplasari in strainatate,in 1.07.2012 firma la care lucrez mi+a ... (vezi toată discuția)
Supravegherea video a bancomatelor IoanaMaciuc IoanaMaciuc Buna seara In dimineata zilei de 27.07.2016 mama a dorit sa retraga suma de 3500 RON de la ATM. I-a aparut mesajul ca soldul este insuficient, desi avea pe ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a acordat un credit pe care nu l-am solicitat razvanul razvanul Buna ziua, Acum ceva timp am inchiriat o masina in Germania. Este vorba de un Volkswagen Touareg, 2016. Am platit cu cardul. Mentionez ca respectivul card ... (vezi toată discuția)