avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Handicap accentuat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Handicap accentuat

Buna ziua,

As vrea sa stiu si eu cum pot afla daca angajatorul m-a inregistrat ca persoana cu dizabilitati.
Mentionez ca am un certificat de persoana cu handicap accentuat pe care l-am declarat angajatorului in vederea scutirii de impozit.
va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
FloriceluSoricelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 29 Iunie 2015
Foarte simplu: vedeti pe statul de plata sau pe fluturas daca vi se retine impozit pe venit.
Angajatorul nu are unde sa va inregistreze ca fiind persoana cu handicap accentuat.

Potrivit Codului fiscal, persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii.

Dovada platii salariului se face cu statul de plata, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii unde la rubrica impozit trebuie sa fie trecuta cifra 0, situatie ce inseamna ca angajatorul a respectat si aplicat prevederile legale in materie.
Buna ziua,

Am uitat sa mentionez ca banii se primesc direct pe card. :(
Pana la urma trebuie sa cer angajatorului sa-mi arate un stat de plata, sa stiu cati bani imi revin.
Multumesc mult!
1. Puteti sa va calculati si dvs. salariul net intrand pe:

[ link extern ]

2. Astfel veti vedea daca vi se retine sau nu impozitul pe venit.

Alte discuții în legătură

Scutire la impozit, persoana cu handicap razvan2487 razvan2487 Buna ziua, sunt persoana cu handicap cu grad accentuat si de curand mi-am schimbat locul de munca. Pana acum beneficiam de scutirea la impozit, in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe persoane cu handicap vrkkkkkk vrkkkkkk Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista posibilitatea si ce anume trebuie sa fac pentru a recupera impozitului pe venit, intr u cat beneficiez de certificat de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)