avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire taxe persoane cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire taxe persoane cu handicap

Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista posibilitatea si ce anume trebuie sa fac pentru a recupera impozitului pe venit, intr u cat beneficiez de certificat de handicap gradul accentuat, si nu am stiut ca am anumite scutiri, n am fost informata nici de angajator, va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
vrkkkkkk, utilizator
Cel mai recent răspuns: vrkkkkkk , utilizator 16:38, 30 Iulie 2018
Aveti depus la angajator certificatul de persoana cu dizabilitati ?
Nu, nu stiam ca exista o lege in care o persoana cu handicap este scutită de impozitul pe venit. La angajator ă fost depusă doar o adeverință de la medicină muncii in care se preciza boala. Mentionez faptul că momentan nu mai sunt angajat.

ynocentta a scris:

Aveti depus la angajator certificatul de persoana cu dizabilitati ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire pe venit pt pers.cu handicap grav si accentuat dragutscapinemilian dragutscapinemilian conform Hot 367/27.05.2015. art 46/1 pers cu handicap grav si accentuat sunt scutite de imp. pe venit de la data incadrarii contribuabilului in gradul de ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat eorts eorts Am leucemie, sunt persoana cu handicap accentuat, dar nu sunt scutit de plata la impozit taxa auto. De ce? Nu am masina modificata(conf. legii) pentru ca sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit, scutiri pentru persoane cu dizabilitati ionut7776 ionut7776 bună..a-și avea o nelămurire...Am auzit ca în 2016 s-a dat o lege prin care,în casa în care exista o persoana cu dizabilități,este scutita de ... (vezi toată discuția)